Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Mayıs 2023 Salı

Yiğit Günal yazdı... Bir yer bulalım dünyadan uzak

"İster Almanya’da yaşayın, ister Türkiye’de, isterseniz de dünyanın bambaşka bir yerinde. Mutluluğu doyasıya yaşamak için, dünyadan uzak bir yer var ise..."

Yiğit Günal yazdı... Bir yer bulalım dünyadan uzak

-YİĞİT GÜNAL-

Türkiye’de Almanya’da yaşamayı hayal eden milyonlar, Almanya’da Türkiye’de yaşamayı hayal eden milyonlar... Kimi ekonomik sebeplerle Avrupa’ya göç etmek istiyor, kimi ekonomik sebeplerden Avrupa’dan dönemiyor. Kiminin sebebi eğitim Almanya’ya göç etmek için, kiminin sebebi ise güneş Türkiye’ye dönmek için.

İtalya-İsviçre sınırında yaşayan ve son model bir arabası olan arkadaşım, arabasının koltuklarına dökülen kahve için dert yanıp mutsuz olurken, ramazanda gıda paketi gönderdiğimiz depremzede aile binlerce kez şükredebiliyor.

Sonra diyorsun ki para değil cevap..

Dünyanın başta ekonomik anlamda en gelişmiş ülkelerinden biri olan Almanya’da; bahçeli evi, arabası, güzel bir işi, ağzına kadar dolu buzdolabı ve paradan kapanmayan cüzdanı ile tek hayali başka yerde yaşamak olan komşun bir yanında, Bodrum’da balıkçı teknesiyle balık satan ve dünyayı verseler düzenimi değiştirmem diyen Süleyman Amca diğer yanında.

Sonra diyorsun ki mekan değil cevap..

Çocuğu olmadığı için dünyayı talan edip her yolu deneyenler, olan çocuklarına eziyet edenler. Anne babasının hayatta olması için her şeyini verebilecekler, var olan anne babayı yok etmeye çalışanlar.

Sonra diyorsun ki insan değil cevap..

Bilgisayarı, özel okulu, bolca parası, bolca özel hocası olan bir öğrenci görüyorsun. Mutsuz ve başarısız.

Bir kağıdı, bir kalemi, bolca hayali, bolca azmi olan bir dağ köyü öğrencisi görüyorsun. Umutlu ve Türkiye birincisi..

Sonra diyorsun ki imkan değil cevap..

Gitmeye çalışanlar, gelmeye çalışanlar, varmaya çalışanlar, dönmeye çalışanlar.. Dünya döndükçe hep var olacaklar. Osho “Mutluluk İçimizde” kitabında der ki;

Hayat küçük şeylerden oluşur, sen seversen büyük olurlar.

Siz küçük şeyleri severek başlayın mutluluğu aramaya. Ne midir küçük şey? Bu dünyanın en güçlü ama en çaresiz, en karmaşık ama en basit, en büyük ama en küçük şeyi olan SİZ..

İş alanlarımızdan biri gereği, gitmeye ve gelmeye çalışanlarla bir aradayız. Son günlerde hepsinin çok sevdiği bir şarkı var;

Bir yer bulalım dünyadan uzak. Deryaya yakın dünyadan uzak.
Bir yol var ama her yerde tuzak, bir yol var ama dönmek de yasak. 
Yapamadığım birçok şey var, hem tatminsizim hem günahkar
Sen beni bu şehirden kurtar, bir yer bulalım dünyadan uzak.

İster Almanya’da yaşayın, ister Türkiye’de, isterseniz de dünyanın bambaşka bir yerinde. Mutluluğu doyasıya yaşamak için, dünyadan uzak bir yer var ise aradığınız o SİZSİNİZ….

Geri Dön 09 Mayıs 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN