Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya tüm sınırları kontrol edecek: Schengen askıya alınıyor - 7 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Nisan 2024 Cumartesi

Venedik, ayak bastı parasına başladı

İtalya'nın tarihi kenti Venedik, turist yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla günübirlik ziyaretçilerden 5 avro giriş ücreti alma uygulamasını başlattı.

Venedik, ayak bastı parasına başladı

Bu uygulama, bu yıl belirlenen 29 yoğun gün boyunca denenecek ve ilk kez dün sabah yerel saatle 08.30'da uygulamaya konuldu.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, bu uygulamanın dünyada bir ilk olduğunu belirterek, turist akışını yönetmek ve hem bölge sakinleri hem de misafirler için daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Ancak, eski Venedik Belediye Başkanı Massimo Cacciari, Adnkronos'a yaptığı açıklamada bu uygulamayı eleştirerek, bunun 'safça bir çılgınlık' olduğunu ve anayasaya aykırı olduğunu söyledi. Cacciari, dünyada hiçbir şehre giriş için para ödenmediğini ve bu uygulamanın Orta Çağ uygulamalarını anımsattığını dile getirdi.

Kentte rastgele karekod kontrolü yapılacak

Uygulama kapsamında, Venedik'e günübirlik ziyaretler için belirlenen 29 gün boyunca şehre giriş yapacak turistler, "Contributo di Accesso a Venezia" (Venedik'e Giriş Ücreti) adlı siteden rezervasyon yaparak ücretlerini ödeyebilecekler. Ödeme yapan ziyaretçilere akıllı telefonlarına bir karekod gönderilecek ve bu karekod, şehirde yapılacak rastgele kontrollerde gösterilmesi gerekecek. Ücreti ödemeyenler ise yerel yetkililer tarafından tespit edildiklerinde 50 ila 300 avro arasında idari para cezası ödemek zorunda kalacaklar.

Venedik Belediyesi sınırlarındaki tesislerde konaklayanlar, Veneto bölgesinde ikamet edenler, 14 yaş altı çocuklar, bakıma muhtaç kişiler, spor müsabakalarına katılanlar, seyahate çıkan lise öğrencileri, güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri ise giriş ücretinden muaf tutulacak.

Geri Dön 27 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN