Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Şubat 2024 Cuma

Schengen'e zam geliyor

Avrupa Komisyonu, artan enflasyon sebebiyle Schengen vizesi temel ücretlerinin artırılmasını önerdi.

Teklif kabul edilirse, yetişkinler için vize ücreti yüzde 12 artışla 80 avrodan 90 avroya, çocuklar için ise 40 avrodan 45 avroya çıkacak. İşbirliği yapmayan ülkelerden gelen vatandaşlar için vize maliyeti ise 120 avrodan 135 avroya ve 160 avrodan 180 avroya yükselecek, ancak Schengen vizesi uzatma ücreti 30 avroda sabit kalacak. Bu fiyat artışı, teklifin yasalaşması durumunda önümüzdeki birkaç ay içinde uygulanacak.

Avrupa Komisyonu, üye devletlerin uzmanlarının 'ezici bir çoğunlukla' desteklediği bir toplantının ardından 2 Şubat'ta bu ücret artışı taslağını sundu. 1 Mart'a kadar kamuoyu geri bildirimine açık olan bu girişim, AB vatandaşlarının konu hakkındaki görüşlerini belirtmelerine olanak tanıyor. Öneri, Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayımlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek.

Schengen vize ücretleri her 3 yılda bir gözden geçiriliyor ve Komisyon bu öneriyi, AB'deki artan enflasyon oranlarına bağlı olarak gerekli gördü. Schengen vizesi, Türkiye, Güney Afrika, Hindistan, Pakistan, Sri Lanka ve Çin gibi ülkelerin vatandaşlarına 28 Avrupa ülkesinde 90 güne kadar kalma izni verirken, İngiltere, Kanada, ABD ve Avustralya gibi ülkelerin vatandaşları için vize gerekmiyor.

Geri Dön 09 Şubat 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN