Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Aralık 2023 Cumartesi

Prag'da üniversite saldırısı: 14 ölü, 10'u ağır 25 yaralı

Çekya'nın başkenti Prag'da 24 yaşındaki bir saldırgan, 14 kişiyi öldürüp 10'u ağır 25 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etti.

Çekya'nın başkenti Prag'da, Jan Palach Meydanı'ndaki Karl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde silahlı saldırı sonucu 14 kişi hayatını kaybetti, 10'u ağır 25 kişi yaralandı. Saldırının ardından saldırganın intihar ettiği açıklandı.

Olay, Çekya'nın modern tarihindeki en ölümcül silahlı saldırı olarak kaydedildi. Şüphelinin 24 yaşında olduğu ve Prag'a 21 kilometre uzaklıktaki bir köyden geldiği belirtildi. Öldürülenler arasında saldırganın babasının da olabileceği düşünülüyor.

İçişleri Bakanı: Terörle eylemi değil

Saldırganın ismi David Kozak olarak açıklandı. Olayın nedeni henüz tam olarak belirlenemese de, Çek polisi, saldırganın Rusya'daki benzer bir eylemden etkilenmiş olabileceğini değerlendiriyor.

İçişleri Bakanı Vit Rakusan, olayın uluslararası terörizmle bağlantılı olmadığını söyledi. Noel öncesinde yaşanan trajik olay, en az 3 yabancıyı da yaraladı. Polis, yaralı yabancı vatandaşların iki tanesinin Birleşik Arap Emirlikleri'nden, bir tanesinin ise Hollanda'dan olduğunu bildirdi. Çekya'da bu olayın ardından bugün ulusal yas ilan edildi.

Geri Dön 23 Aralık 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN