Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Eylül 2023 Çarşamba

Dr. İlayda Velibeyoğlu yazdı... Salgın mevsiminde bağışıklığımızı nasıl güçlü tutarız?

Havaların soğumasıyla birlikte salgın mevsimi de resmen başlıyor. Dr. İlayda Velibeyoğlu, salgın hastalıklardan korunmak için dikkat edilmesi gerekenleri AVRUPADAN Bülten için kaleme aldı...

Dr. İlayda Velibeyoğlu yazdı... Salgın mevsiminde bağışıklığımızı nasıl güçlü tutarız?

Okullar açıldı, kalabalıklar başladı, mevsim değişiklikleri başlıyor derken salgınlara en açık döneme giriyoruz. Peki bu dönemden en az hasarla kurtulmak veya hastalıkların bizi es geçmesi için neler yapabiliriz biraz bunlara değinmek istiyorum:

1) Dengeli beslenmeye dikkat: En güzel takviye doğaldan alınandır. Bu geçiş dönemlerinde vitaminden zengin meyve ve sebzelerin kendisini tüketmek oldukça önemli. Tam tahıllar, protein kaynakları ve sağlıklı yağlar içeren dengeli bir beslenme de tabii ki vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayacaktır.

2) Kaliteli uyku: Yeterli ve kaliteli uyku, bağışıklık sisteminin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olur. Ortalama 7 saatlik bir uykunun yeterli olduğundan bahsedebiliriz.

3) Stres Yönetimi: Kronik stres bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Stresle başa çıkmak adına sizi rahatlan aktivitelerin (yoga, meditasyon, derin nefes çalışmaları gibi) günlük yaşama entegre edilmesi faydalı olacaktır.

4 ) Mutlaka düzenli egzersiz: Haftada en az 150 dakika hafif veya orta düzeyde egzersiz yapmak, bağışıklık sistemini destekler. Yürüyüş, orta tempolu koşu, bisiklet, fitness… Hangi egzersiz biçimi size daha iyi geliyorsa ona göre mutlaka kendi bedeninize vakit ayırın. Egzersiz hem ruh sağlığı hem de beden sağlığı için en iyi koruyucudur. 

5) Uygun aşıları olmak: Aşılar vücudumuzu belirli enfeksiyonlara karşı hazırlar ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Aşılama kapsamında hangi gruba girdiğimizi takip etmek önemlidir ve gereken aşıları olmamız koruyucudur.

6) Kişisel hijyene dikkat: Mevsim geçişleriyle beraber okullar, iş yerleri, toplu taşımalar, alışveriş merkezleri gibi kalabalık alanlarda geçirilen süreler artıyor. Hapşırırken ağzımızı dirseğimizin iç yüzüyle kapatmak gibi basit bir hamle enfeksiyonların yayılmasını aza indirir. Bunun dışında el hijyenine dikkat etmek ve sık sık el yıkamak da enfeksiyon riskini azaltır. 

Geri Dön 27 Eylül 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN