Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Aralık 2023 Perşembe

Avrupalıların çoğu Türkiye'nin üyeliğine karşı

AB üyesi 6 ülkede düzenlenen ankete göre; Avrupalıların yüzde 51'i Türkiye'nin AB'ye katılmasına karşı çıktı. Ukrayna'nın üyeliğine destek ise yüzde 37'de kaldı.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) tarafından Avrupa Birliği (AB) üyesi 6 ülkede düzenlenen ankete katılanların yüzde 51'i Türkiye'nin AB'ye katılımına karşı çıktı. Yüzde 37'si ise Kiev'in üyeliğini destekledi.

Ankete göre, AB içinde Türkiye'nin üyeliğini en fazla istemeyen ülke yüzde 72'yle Avusturya olurken; en sıcak bakan ülke ise Polonya oldu. Polonyalı katılımcıların yüzde 43'ü Türkiye'nin AB'ye katılmasına destek verdi.

Macaristan ve Slovakya ise Kiev ile AB arasında müzakerelerin başlatılmasına sıcak bakmadığını ifade etmişti.

Ankete göre, Alman vatandaşlarının yüzde 39'u Ukrayna'nın AB üyeliğine katılmasını reddettiğini belirtirken, yüzde 37'si olumlu görüş bildirdi. Avusturya'da bu oran yüzde 52'ye çıktı.

Türkiye'nin üyeliği tartışmalı

Türkiye'nin AB üyeliği, son yıllarda AB içinde tartışmalı bir konu olmaya devam ediyor. Türkiye, AB'ye tam üyelik başvurusunu 1987 yılında yaptı. Ancak, üyelik süreci, Türkiye'nin insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi konulardaki eksiklikleri gerekçesiyle ilerleyemedi.

Ukrayna'nın üyeliği de belirsiz

Rusya-Ukrayna savaşının ardından, Ukrayna'nın AB üyeliğine katılımı gündeme geldi. AB Komisyonu, 17 Haziran 2022 tarihinde Ukrayna'nın AB'ye aday ülke statüsü kazandığını açıkladı. Ancak, Ukrayna'nın tam üyelik sürecinin uzun yıllar sürmesi bekleniyor.

Geri Dön 14 Aralık 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN