Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Ağustos 2023 Cumartesi

AB'ye yasa dışı girişler, yılın ilk 7 ayında arttı

Frontex, Avrupa Birliği ülkelerine yasa dışı girişlerin, geçen yıla oranla yüzde 13 arttığını duyurdu.

Avrupa Birliği'nin (AB) sınır koruma ajansı Frontex, Polonya'nın başkenti Varşova'da merkezi bulunan, AB ülkelerine yasa dışı girişlerin bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 176 bin 100'e yükseldiğini duyurdu.

Frontex'in açıklamasına göre, hesaplamalar, 2016'dan bu yana en yüksek düzeyde olan yılın ilk 7 ayında AB'nin dış sınırlarında düzensiz sınır geçişlerinin tespit edildiğini gösteriyor.

Bu süreçte en yoğun kullanılan rotanın Orta Akdeniz olduğu belirtildi. Bu güzergahtan 89 bin kişi AB ülkelerine geçiş yaptı, bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 115 artış anlamına geliyor. Orta Akdeniz rotasında en fazla yasa dışı geçişi yapan ülkeler Fildişi Sahili, Gine ve Mısır oldu.

İkinci sıradaki rotanın Batı Balkanlar olduğu ifade edildi ve bu güzergahtan gelenlerin sayısının yüzde 26 azalarak 52 bin 232'ye düştüğü belirtildi. Suriyeliler ve Afganlar, Batı Balkanlar rotasını daha çok tercih eden gruplar arasında yer aldı.

Üçüncü sıradaki rotanın Doğu Akdeniz olduğu açıklandı. Bu güzergahtan gelenlerin sayısının yüzde 29 azalarak 17 bin 54 olduğu belirtildi. Bu rotayı tercih edenler arasında Suriyeliler, Filistinliler ve Afganlar bulunuyor.

Yasa dışı girişlerin yılın ilk 7 ayındaki artış trendi, 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 13'lük bir artışı temsil ediyor.

Geri Dön 12 Ağustos 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN