Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Ağustos 2023 Pazartesi

Uyuşturucuya 'anında ceza' 1 milyon avro topladı

Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, yalnızca temmuz ayında uyuşturucu bulundurma suçundan binin üzerinde ceza verildiğini duyurdu. Cezalar çoğunlukla festivallerde kesildi.

Bir sahil kenti olan Blankenberge'de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonu sonrası konuşan Adalet Bakanı, “Uyuşturucular sadece yasa dışı değil, aynı zamanda çok zararlı ve potansiyel olarak ölümcül. Ayrıca kullanıcılar organize suçlara finansman sağlayarak ülkemizde şiddet dalgasına yol açıyorlar," dedi.

Cezalar, bulunan uyuşturucunun çeşitliliğine ve miktarına göre hesaplanıyor. Suçluların cezayı, QR kodu veya banka transferi yoluyla, 15 günlük bir süre içinde ödemeleri gerekiyor. Uyuşturucu cezaları kapsamında, bir buçuk yıllık süre zarfında, neredeyse bir milyon avro ele geçirildi.

Farklı uyuşturucu türleri için farklı cezalar bulunuyor

Kenevir bulunduranlar 150 avroya kadar ceza ödeyebilir. Ekstazi veya benzeri sentetik uyuşturucu bulunduranlar 300 avro artırılmış ceza alırken, kokain bulundurma artık 1,000 avroya kadar anında cezayı beraberinde getiriyor.

Yeni kuralların yürürlüğe girmesiyle birlikte yetkililer toplamda 7 bin 855 ceza keserek neredeyse 1 milyon avro topladı. Bu yasağın uygulanması özellikle festival mekanlarında belirgin hâle geldi ve yalnızca Tomorrowland festivalinde 360 ceza kesildi.

Geri Dön 07 Ağustos 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN