Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kağıtsızlar hükûmeti protesto etti

Belçika'da oturum ve çalışma izni olmadan yaşayan kağıtsızlar ve onlara destek veren Belçikalılar, başkent Brüksel'de hükûmetin politikalarını protesto etti.

Kağıtsızlar hükûmeti protesto etti

Belçika'da yıllardır oturum ve çalışma izni olmadan yaşayan 'kağıtsızlar' ve onlara destek veren Belçikalılar, hükûmeti protesto etmek için Brüksel'deki Rogier Meydanı'nda toplandı. Göstericiler, "Tek çözüm yasal statü vermek", "Hiçbir insan yasa dışı değildir" ve "Kağıtsızlarla dayanışma içindeyiz" yazılı pankartlar açarak, polisin trafiğe kapattığı caddelerden, İçişleri Bakanlığına bağlı Yabancılar Ofisi'nin önüne yürüdü.

Belçika'daki kağıtsızlar, çoğunlukla Cezayir, Tunus, Afganistan, Pakistan ve birçok Afrika ülkesinden gelmiş kişilerden oluşuyor. Bu kişilerin çoğunun oturum talepleri reddediliyor ve yasal statüye alınmıyorlar. Kağıtsızlar, zaman zaman düzenledikleri açlık grevleriyle durumlarına dikkat çekmeye çalışıyorlar. Ancak Belçika hükümeti, bu konuda katı bir tutum sergileyerek kalıcı bir çözüm sunmuyor. Brüksel Özgür Üniversitesi'nin yakın zamanda yaptığı bir araştırmaya göre, ülkedeki kağıtsız sayısı 112 bin olarak belirlenmiş, bunların 52 bini başkent Brüksel'de yaşıyor.

Geri Dön 11 Mayıs 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN