Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Aralık 2023 Cumartesi

Belçika'da yeni yılda neler değişecek?

Belçika, yeni yıla bir dizi değişiklikle giriyor. Yeni yılda bekleyen önemli değişiklikler haberimizde...

1 Ocak 2024’ten itibaren beyaz yakalı çalışanların maaşı, artan yaşam maliyetleri baz alınarak yüzde 1,52 oranında otomatik olarak artırılacak. Söz konusu zamlar, inşaat, perakende, gıda, üretim sektöründe faaliyet gösteren 30 meslek grubunu kapsayacak.  

Emekli maaşlarına ortalama yüzde 2,08 zam yapılacak, tatil ücretleri yüzde 2,55 oranında artacak. 65 binden fazla memura günlük 6 avro değerinde yemek kuponu verilecek.

Çocuk yardımı miktarına da gelecek yıldan itibaren zam yapılacak. Çocuk sayısı ve yaşına bağlı olarak kişi başına ortalama 25,42 avro artış olacak. Bu kapsamda, 0- 5 yaş arası çocuklar için 264,42 avro, 6-11 yaş arası çocuklar için 321,08 avro, 12-17 yaş arası çocuklar için 377,74 avro ödenecek. 

Ocak 2024’ten itibaren kanser hastası çocukların kullandığı 50 ilaç devlet tarafından karşılanmaya başlanacak.

2024’ten itibaren doğan çocuklar, her iki ebeveyninin de soyadını alabilecek. Ocak 2016’dan sonra doğanlar çocuklar ise yeni yıldan sonra, bir sene içinde anne ve babasının soyadını almak için başvuruda bulunabilecek. 

Enerji fiyatlarında da artış olacak. Doğal gaz fiyatları ortalama yüzde 9,6, elektrik fiyatları yüzde 9,3 oranında yükselecek. Sigara, tütün ve e-sigara fiyatları yeni yıldan itibaren ortalama yüzde 25 zamlanacak.

Geri Dön 30 Aralık 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN