Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Haziran 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; süt üreticilerinin protestosu, Zelenski'nin Brüksel ziyareti ve İsrail ile ilgili alınan kararlar vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın başkenti Brüksel'de süt üreticileri haftanın ilk gününde inek maketleriyle meydanlara indi. Avrupa Parlamentosu önünde yapılan protestolara Belçika, Fransa, Danimarka, Almanya ve Litvanya gibi ülkelerden üreticiler katıldı. Gerçek boyutlu inek maketlerine "adil süt, adil gelir" sloganları yazıldı. Avrupa Birliği'ne çiftçileri ve gıda üreticilerini koruması çağrısında bulunuldu.

Zelenski Brüksel'de

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Belçika’nın başkenti Brüksel’e resmi bir ziyarette bulundu. Belçika basınında çıkan haberlere göre, Ukrayna ve Belçika arasında ortak bir güvenlik anlaşması imzalandı. Bu anlaşma kapsamında, Belçika, 2028 yılına kadar Ukrayna’ya 30 adet F16 savaş uçağı ve 977 milyon avro askeri yardım sağlayacak.

AB Parlamentosu ofislerine eş zamanlı baskın

Brüksel’de çarşamba günü Avrupa Birliği Parlamentosu ofislerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Brüksel Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen bir çalışanın Brüksel ve Strazburg’daki iki ofisi arandı. Şüphelinin kimliği henüz açıklanmadı. VRT’nin siyasi çevrelerden edindiği bilgiye göre, şüphelinin AfD’li Milletvekili Maximilian Krah'ın eski bir çalışanı olduğu iddia edildi. Krah, yakın zamanda İkinci Dünya Savaşı'nda SS'lerle ilgili tartışmalı açıklamalarıyla gündeme gelmişti. İsmi açıklanmayan şüphelinin ayrıca Hollandalı aşırı sağcı milletvekili Marcel de Graaff için çalıştığı belirtildi.

Valonya İsrail'e silah sevkiyatını yasakladı

Valonya bölgesi, havalimanları üzerinden İsrail’e silah sevkiyatını yasaklama kararı aldı. Uluslararası Af Örgütü Flanders Direktörü Wies De Graeve, VRT’ye verdiği demeçte, bölgesel hükûmetin yasalarındaki boşluklara dikkat çekerek, "Valon bölgesinde, silah ve mühimmatların transit geçişi izne tabi değildi. Askeri malzeme uçakta kaldığı sürece yetkililere beyan edilmesine gerek yoktu. Yeni kararla bu boşluk tamamen kapatılmış oldu" dedi.

Gent Üniversitesi İsrail'le ortak çalışmaları durdurma kararı aldı

Gent Üniversitesi, İsrail'deki üniversiteler ve araştırma kurumlarıyla tüm akademik işbirliklerini durdurma kararı aldı. Rektör Rik Van de Walle, üniversitenin insan hakları ve hukuk ihlallerine kayıtsız kalamayacağını belirtti ve yaklaşık 18 işbirliğinin sonlandırıldığını bildirdi. Bu karar, insan hakları komisyonuyla yapılan müzakereler sonrasında alındı.

Antwerp'te 1,9 ton kokain yakalandı

Antwerp Limanı’nda bu hafta yapılan bir operasyonda 1,9 ton kokain ele geçirildi. Belçika polisi iki ayrı operasyonda altı şüphelinin gözaltına alındığını, içlerinden birinin liman çalışanı olduğunu duyurdu.

Geri Dön 02 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN