Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Mayıs 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; cezaevi grevleri, Asya kaplan sivrisinekleri alarmı ve Gent Üniversitesi'nde rektörlük ablukası vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın Doğu Flaman bölgesindeki Zele belediyesinde, 10 yıl önce sosyal konut projesi kapsamında satılan bir ev, sahibinin Türkiye'de başka bir mülkü olduğunun ortaya çıkması üzerine geri alındı.

Dolandırıcıların yeni numarası sahte trafik cezaları

Antwerp'te dolandırıcılar, arabaların camlarına sahte trafik cezaları bırakıyor. Yetkililer, gerçek cezaların sadece posta yoluyla gönderildiğini hatırlattı.

Altı milyon sigaraya el konuldu

Antwerp'te sigara kaçakçılarına eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan operasyonda çok sayıda Rusya ve Ukrayna vatandaşının tutuklandığı, altı milyon sigaraya el konulduğu duyuruldu. Sigaraların üç farklı depoda saklandığı belirtilirken, operasyon yapılmasaydı, el altından satılması durumunda vergi kaybının 2 milyon 700 bin avro olacağı açıklandı.

Cezaevlerinde bir grev daha

Flaman bölgesinde dört cezaevinde pazartesi gecesi 48 saatlik uyarı grevi başladığı duyuruldu. Gardiyanlar Sendikası tarafından yapılan açıklamada, cezaevlerindeki kapasitenin dolduğu ve personel eksikliği nedeniyle çalışanların mağdur edildiği, can ve iş güvenliklerinin kalmadığı bildirildi.

Çocuk kıyafetlerinde tehlikeli kimyasal uyarısı

Test-Achats tarafından yapılan bir araştırma, online perakende firması Shein'de satılan çocuk kıyafetlerinde yüksek oranda tehlikeli kimyasallar tespit etti. Araştırma, en az 10 üründen birinin, çocukların endokrin sistemine zarar verebilecek kimyasallar içerdiğini ortaya koydu. Tüketici Hakları Derneği, internet üzerinden ucuz kıyafet satan sitelere karşı uyarıda bulundu. Dernek, bu tür tehlikeli ürünlerin Avrupa pazarında satışına izin verilmesinin sorumsuzluk olduğunu belirtti.

Belçika, Asya kaplanı sivrisineklerine savaş açtı

Belçika’da, iklim değişikliğinin etkisiyle Asya kaplanı sivrisineği türünün görülmeye başladığı bildirildi. Tropikal Tıp Enstitüsü ve Belçika Halk Sağlığı Enstitüsü Sciensano, vatandaşları bu sivrisinek ile karşılaştıklarında yetkilileri bilgilendirmeleri konusunda uyardı. Asya kaplanı sivrisineklerinin siyah beyaz çizgili olduğu belirtilirken, görenlerin fotoğraf çekip, MuggenSurveillance platformunda bildirimde bulunmaları istendi.

2 bin 500 Ukraynalı askere eğitim

Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın işgalinden bu yana 2 bin 500 askere eğitim verildiğini açıkladı. Bu program kapsamında mayın temizleme ve F-16 savaş uçakları eğitimi verildiği doğrulandı. Eğitimlerin Belçika'nın yanı sıra NATO ülkelerinde de yapıldığı belirtildi. Gelecek eğitimlerin ise Ukrayna'da verilmesinin daha doğru olabileceği ifade edildi.

Gent Üniversitesi rektörlüğü ablukaya alındı

Gent Üniversitesi rektörlük binası, Filistin yanlısı aktivistler tarafından ablukaya alındı. Belçika polisi, rektörlüğe zorla girip güvenlik personeline şiddet uygulayan 10 kişiyi tutukladı. Eylemcilerin binanın önüne çadırlar kurduğu ve kırmızı boya attığı belirtildi. Yaklaşık 50 aktivistten oluşan öğrenci grubu, İsrail’e akademik boykot çağrısı yaptı.

Geri Dön 26 Mayıs 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN