Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Mayıs 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; cezaevi grevi, Brüksel'deki insan kaçakçılığı operasyonu ve bir radyoda yapılan 'başbakanı vurma' çağrısı vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika’da cezaevlerinde sular durulmuyor. Gardiyanlar Sendikası, Löwen Cezaevi’nde yeni bir grevin daha başladığını duyurdu. Salı günü başlayan grevde çalışanlar, 48 saat boyunca iş bıraktı ve tüm ziyaretçi görüşmeleri iptal edildi. Basın açıklamasında, önümüzdeki günlerde protesto dalgasının diğer cezaevlerine de yayılacağı duyuruldu.

Yılın ilk yaz günü yaşandı

Belçika Meteoroloji Enstitüsü, resmi olarak yılın ilk yaz gününün yaşandığını duyurdu.  Yapılan ölçümlerde, ülke genelinde bu yıl ilk kez sıcaklıkların 25°C'nin üzerine çıktığı belirtildi. Ancak, artan sıcaklıkların ardından Batı Flandre ve Wallonia'nın bazı bölgelerinde şiddetli fırtınalar meydana geldi.

Belçika, e-Devlet'e geçiyor

Dijitalleşmeden Sorumlu Devlet Bakanlığı, vatandaşların doğum belgesi, ehliyet bilgilerine dijital olarak ulaşabilecekleri yeni bir uygulamayı tanıttı. MYGov.be adı verilen aplikasyon üzerinden Belçika vatandaşlarının resmi belgelerine dijital olarak ulaşabilecekleri duyuruldu. 

Trafikte telefon kullanan 515 kişinin ehliyetine el konuldu

Leuven'de, geçtiğimiz mart ayında yapılan trafik kontrollerinde, 515 sürücünün ehliyetine el konulduğu duyuruldu. Savcılık tarafından yapılan açıklamada, sürücülerin direksiyon başından telefon kullandığı için 15 gün süreyle araç kullanamayacakları bildirildi. Denetimlerin trafik güvenliğini artırmak ve ölümlü kazaları azaltmak için yapıldığı ifade edildi. Söz konusu denetimlerin eylül ayında tekrarlanacağı açıklandı.

AİHM ortaokulda başörtüsü yasağına itirazı reddetti

AİHM, Belçika'nın Flaman bölgesinde uygulanmaya başlanan ortaokullardaki başörtüsü yasağının din ve vicdan özgürlüğünü ihlâl etmediğine karar verdi. Kararın gerekçesinde, yasağın yalnızca İslamiyetle ilgili olmadığı, tüm inanç sembollerinin ayrım gözetmeksizin yasaklandığı belirtildi. "Başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve kamu düzeninin korunması amacıyla yasak gerekli ve orantılı" ifadeleri kullanıldı.

Radyo sunucusu "De Croo'yu vurun" çağrısı yaptı

Waregem1 adlı yerel radyo istasyonunda bir sunucu,  Slovakya Başbakanı'na yapılan suikast girişiminden bahsettikten sonra, "Alexander De Croo'yu vurmayı düşünen, ancak güvenlik nedeniyle bunu yapmaya cesaret edemeyen herkese; bir başbakanı vurmanın mümkün olduğunu görüyorsunuz. Bu yüzden ne duruyorsunuz, devam edin" ifadelerini kullandı. Başbakan De Croo, radyo sunucusu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı ve şiddete teşvikin suç olduğunu vurguladı. Başbakan, radyo sunucusuyla görüştüğünü ve yapılan hatayı kabul ettiğini belirtti. Radyo istasyonu ise sunucunun açıklamasının yanlış olduğunu kabul ederek özür diledi ve konunun inceleneceğini açıkladı.

Brüksel'de insan kaçakçılarına büyük operasyon

Başkent Brüksel'de geniş çaplı bir insan kaçakçılığı operasyonunda; 17 şüpheli gözaltına alındı, 12 kişi ikâmet sorunu nedeniyle tutuklandı ve 6 şüpheli mahkeme kararıyla tutuklandı, 4 iş yeri de kapatıldı.

Geri Dön 19 Mayıs 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN