Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Ekim 2023 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; Katolik Kilisesi'nde yaşanan çocukların cinsel istismarı skandalı, ilaç krizi ve protesto yasağı vardı. İşte yaşananlar... 

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika Meteoroloji Servisi, bu yılın eylül ayının, ölçümlerin başladığı 1833 yılından bu yana kayıtlara geçen sıcak eylül olduğunu duyurdu. Normalde eylül ayı sıcaklık ortalaması 15,2 santigrat dereceyken, bu yıl 18,8 santigrat derece ölçüldü.

Cinsel istismar skandalı sonrası Kilise'ye tepki büyük

Flaman bölgesinde, Katolik Kilisesi’nde din adamlarının çocuklara yönelik cinsel istismarını ortaya çıkaran belgesel gündemi sarsmaya devam ediyor. Belgesel ülkede şok etkisi yaratırken, çok sayıda kişinin kiliseden ayrılmaya başladığı belirtildi. Politikacılar da skandalın soruşturulması ve kiliselerin finansmanının tartışmaya açılmasını gündeme getirdi. Başbakan Alexander de Croo, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Kiliseye, “Suçunuzu samimi bir şekilde kabul edin” çağrısında bulundu.

Benelüks ülkeleri polise sınırları kaldırıyor

Hollanda, Belçika ve Lüksemburg, kayıt dışı göç ve uyuşturucu çetelerine karşı, ülke polisleri için sınırları tamamen kaldırdı. Sınırların 1 Ekim itibarıyla 3 ülke polisleri için tamamen kaldırıldığı, birbirlerinin topraklarında takip ve tutuklama yapabilecekleri duyuruldu.

İlaç krizi kapıda

İlaç Toptancıları Derneği, enflasyonla birlikte yaşanan mali krize işaret ederek ilaç kıtlığı konusunda uyarıda bulundu. Dernek Başkanı Olivier Delaere, kazançlarının 20 yıldır piyasa koşullarına endekslenmediğine dikkat çekti, "Son birkaç aydaki yüksek enflasyon, teslim edilen bir ilacın kâr marjının posta pulu değerine düşmesine neden oldu" diye konuştu.

Protesto yasağı protesto edildi

Belçika hükûmeti mitinglerde yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek için bir yasa çıkarılacağını duyurmuştu. Başkent Brüksel'de on binden fazla insan, protesto hakkını kısıtlamayı öngören yasa tasarısına karşı sokağa çıktı.

Geri Dön 08 Ekim 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN