Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Eylül 2023 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; zorunlu cinsellik eğitimine tepki olarak okulların kundaklanması ve gizli anlaşmalara tabi ilaçlara ödenen para vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Frankofon bölgedeki okullarda uygulanacak zorunlu cinsellik eğitimine tepki olarak en az 5 okul ateşe verildi. Charleroi kentinde bir okul, 6 kez kundaklandı. Polis, cinsellik eğitimine tepki gösteren velileri şüpheli kapsamında soruşturmaya aldı.

Gizli anlaşmalara tabi ilaçlara 3,2 milyar avro ödeniyor

Belçika hükûmeti, 2023 yılında gizli anlaşmalara tabi olan yeni üretilen ilaçlar için 3,2 milyar avro ödeyecek. Söz konusu rakam ülkede tüm zamanların en yüksek ilaç maliyetlerine işaret ediyor. İlaç kartelleri yeni üretilen ilaçların satış fiyatlarının kamuyla paylaşılmamasını talep ettiği için anlaşmanın gizli yapıldığı tahmin ediliyor.

AB Komisyonu: Çokuluslu şirketlere sağlanan vergi muafiyetleri hukuka aykırı

AB mahkemesi, Belçika'da çok uluslu şirketlere sağlanan vergi indirimlerinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Söz konusu vergi avantajları, ‘yasa dışı bir yardım programı’ olarak nitelendirildi. 

Gardiyanlar, mahkumlar için grevde

Gardiyanlar, cezaevlerinde artan mahkum sayısı ve hükümlülerin kötüleşen yaşam koşullarını protesto etmek için bugün itibarıyla 2 günlük greve başladı. Ülke genelindeki hapishanelerin toplam kapasitesinin 10 bin 300 ile sınırlıyken, sayının 11 bin 500’e kadar çıktığı belirtildi.

Air Belgium yolcu uçuşlarına son veriyor

Havayolu şirketi Air Belgium, iflas başvurusunda bulundu ve 3 Ekim itibarıyla yolcu uçuşlarını durduracak. Uçak bileti alan çok sayıda müşteri ve 500’e yakın çalışanla ilgili nasıl bir yol izleneceği ise henüz belirsiz. Şirket gelecekte yalnızca kargo ve uçak kiralama alanlarında hizmet vermeyi planlıyor. 

Geri Dön 24 Eylül 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN