Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Ağustos 2023 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta akaryakıt fiyatları, Antwerp'teki uyuşturucu operasyonu ve banka faizlerinin artışı vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

1 Ekim’den 31 Aralık’a kadar, eczanelerde grip ve korona aşısı yaptırmak mümkün olacak. Sağlık Bakanlığı, bu şekilde nüfustaki aşılanma oranını artırmayı hedefliyor. Özellikle risk grubunda olanlar arasında aşılanma oranının çok düşük olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, Fransa ve Almanya gibi birçok Avrupa ülkesinde, eczacıların da aşı yapmasının aşılanma oranını ciddi ölçüde artırdığını belirtti.

Benzin, dizel ve kalorifer yakıtı fiyatları, enerji piyasasının kısmen sakinleşmesine rağmen temmuz ayında ciddi ölçüde artarak son ayların zirvesine ulaştı. Temmuz ayının başından bu yana, benzin ve dizel ortalama yüzde 7, kalorifer yakıtı ise neredeyse yüzde 25 zamlandı. Dizelin litre fiyatı 1,9 avroya, 95 oktan benzinin litre fiyatı 1,86 avroya, kalorifer yakıtının litre fiyatı ise 1,01 avroya yükseldi. 

Antwerp’te temmuz başında Ekvador’dan gelen bir gemide 6,8 ton uyuşturucu bulunması üzerine düzenlenen polis baskınında gözaltına alınan beş kişi tutuklandı. Belçika limanlarında, yalnızca temmuz ayında toplam 11 ton kokain ele geçirildi. Polis, ayrıca altı araç, iki motosiklet, birkaç şifreli telefon, bir ateşli silah, cephane 16 bin avro nakit para geçirildi. 2023’ün ilk altı ayında Belçika gümrüklerinde ele geçirilen uyuşturucu miktarı ise 43 tona ulaştı.

Enflasyon 2023’ün ikinci çeyreğinde ortalama yüzde 2,6’ya düşerek Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana görülen en düşük seviyesine indi. Enerji fiyatları, ikinci çeyrekte ortalama yüzde 32 düştü.

Hermalle-sous-Argenteau yakınlarındaki Albertkanal'da bulunan bir buzdolabında parçalara ayrılmış bir kadın vücudu ortaya çıktı. 74 yaşındaki Maria V.'ye ait olduğu tespit edilen vücut parçalarının, kadının 35 yaşındaki oğlu İsmail tarafından kanala atıldığı şüphesiyle oğlu tutuklandı.

Belçika'da faaliyet gösteren büyük bankalar, 1 Ağustos itibarıyla tasarruf hesaplarındaki faiz oranlarını artırma kararı aldı.

Geri Dön 06 Ağustos 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN