Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Haziran 2024 Salı

Belçika'da ayrılıkçı aşırı sağcılar favori

Belçika'da Avrupa Parlamentosu seçimleriyle birlikte düzenlenecek olan federal parlamento seçimlerinde aşırı sağcı ayrılıkçılar favori görünüyor. Ancak yine de tek başına çoğunluğu sağlamaları düşük bir ihtimal.

Belçika, gelecek pazar günü Avrupa Parlamentosu'nun yanı sıra ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıyan federal parlamento seçimleri için sandığa gidecek. Kamuoyu yoklamalarına göre, Belçika'nın bölünmesini savunan aşırı sağcı Flaman Çıkarı Partisi’nin (Vlaams Belang) seçimden birinci çıkması bekleniyor.

Yaklaşık 8,5 milyon seçmen, 9 Haziran'da Avrupa Parlamentosu, Federal Meclis, Flaman Parlamentosu, Valon Parlamentosu, Brüksel Bölgesi Parlamentosu ve Almanca Konuşan Topluluk Parlamentosu üyelikleri için oy kullanacak. En önemli seçim ise 150 kişilik Federal Temsilciler Meclisi’nin belirleneceği seçim olacak.

Aşırı sağcı ayrılıkçılar favori

Kamuoyu yoklamalarına göre, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturan Flaman kesiminin bağımsızlığını savunan partiler önde görünüyor. Göç ve ülkedeki İslam etkisi ile mücadeleyi temel alan aşırı sağcı Vlaams Belang, yüzde 27’lik oy oranıyla ilk sırada yer alıyor. Milliyetçi Yeni Flaman İttifakı (N-VA) ise yüzde 20 oy oranıyla ikinci sırada.

Aşırı sağın seçimden en büyük blok olarak çıkacağı öngörülüyor. Seçim propagandası, Vlaams Belang’ın vaat ve söylemleri etrafında dönüyor. Partinin üzerinde durduğu en önemli konulardan biri, Flaman kesiminin bağımsızlığı. "Geleceğimizi kendi elimize almak" sloganıyla Flaman kesiminin Valon kesiminden ayrılmasını savunuyorlar.

Sığınmacı ve LGBT+ karşıtı politikalar

Aşırı sağın bir başka vaadi ise Belçika’ya yönelik sığınma ve göçü önlemek. Vlaams Belang, “Avrupalı olmayan göçmenler için ayrı bir sosyal güvenlik ve sağlık fonu” oluşturmayı vaat ediyor ve LGBT+ karşıtı görüşleriyle dikkat çekiyor. Partinin lideri Tom Van Grieken, cinsiyet değiştirme ameliyatlarına karşı olduğunu ve bu konularda radikal düzenlemeleri savunduğunu belirtti.

Wever: Aşırı sağ ile hükûmet ortağı olmayacağız

Belçika’nın en popüler liderlerinden olan Anvers Belediye Başkanı Bart De Wever, aşırı sağ ile hükûmet ortağı olmayacaklarını belirterek, Flaman milliyetçileri ile aşırı sağ arasında büyük bir ayrım olduğunu söyledi. Valon ve Flaman merkez partileri ise bölünmeyi önlemek ve aşırı sağın önünü kesmek için yeni bir merkez sağ-sol koalisyonu ile kapsamlı bir devlet reformunu savunuyor.

Aşırı sağın seçimde birinci çıkması kesin gibi görünse de, tek başına hükûmet kuracak çoğunluğu elde etmesi beklenmiyor. Bu nedenle seçim sonrası koalisyon seçeneklerinin gündeme gelmesi bekleniyor.

Geri Dön 04 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN