Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Haziran 2023 Cuma

Belçika 'yenilere yer açmak' için 6 milyon aşıyı imha edecek

Belçika, 6 milyona yakın korona aşısını 'yenilerine yer açmak için' imha edecek.

Belçika 'yenilere yer açmak' için 6 milyon aşıyı imha edecek

Belçika, 2,6 milyonu Moderna, 3,3 milyonu Pfizer/BioNTech olmak üzere, yaklaşık 6 milyon korona aşısını imha etme kararı aldı. Sağlık Bakanı, yeni aşılar için yer açmak amacıyla bu kararı aldıklarını belirtti.

Belçika hükûmeti, geçen yıl Nisan ayında salgın sırasında temin edilen 98,5 milyon avroluk maske, test ve ilacı da son kullanma tarihlerinin dolduğu veya kalitelerinin kötü olduğu gerekçesiyle imha etmişti. Ayrıca, Temmuz 2022'de 1,3 milyon doz aşının imha edildiği ve Mayıs 2022'de Ukrayna'ya gönderilen 280 bin ilaç ve 140 bin şırınganın kullanım sürelerinin dolduğu ve 3,4 milyon avroluk malzemenin çöpe atıldığı açıklanmıştı.

Yoksul ülkelerde, milyonlarca insan koronavirüs aşısına ulaşamadı. Daha önce de Avrupalı ülkeler tarafından milyonlarca korona aşısı imha edilmişti. Sol örgütler ve kamucu sağlıkçılar, kâr amacını insan sağlığının önüne koyan bu uygulamaya tepkili.

Afrika’ya gönderilen aşıdan daha çok aşı çöpe atıldı

Halkın Aşısı (The People’s Vaccine) inisiyatifi, geçtiğimiz yıl yayımladığı raporda, çöpe atılan aşı sayısının Afrika’ya gönderilen aşı sayısının yaklaşık iki katı olduğunu açıklamıştı. Batılı devletlerin aşıları son kullanma tarihi geçene kadar istiflediğini söyleyen inisiyatif, raporda “Her ne kadar AB, dünya genelinde aşıda en büyük ihracat gücü olsa da ve Afrika ile ortaklığı vurgulasa da aşıların fiyatlandırılması, tamamen kârlarını azami hale getirmeye odaklı ilaç şirketlerine bırakılmış durumda” ifadelerini kullanmıştı.

Geri Dön 23 Haziran 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN