Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Eylül 2023 Cumartesi

Belçika tarihinde ilk kez eylülde sıcak hava dalgası

Belçika'da tarihi bir olay meydana geldi; genellikle serin ve yağışlı olan bu ülkede ilk defa eylül ayında sıcak hava dalgası yaşanıyor.

Belçika tarihinde ilk kez eylülde sıcak hava dalgası

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, eylülün ilk haftasında ülkede üst üste 3 gün boyunca sıcaklığın 30 derecenin üzerinde olduğunu bildirdi.

Enstitü yetkilisi David Dehenauw, bu dönemde üst üste 5 gün boyunca sıcaklığın 25 derecenin üzerinde seyrettiğini ve bunun 3 gününün 30 dereceyi aştığını açıkladı. Bu durum, Belçika'da sıcak hava dalgası tanımına uydu.

Sıcak hava dalgası nedeniyle ülke genelinde sarı alarm verildi. Özellikle yaşlıların, evlerinden mecbur kalmadıkça çıkmamaları ve bol sıvı tüketmeleri öneriliyor.

Meteoroloji yetkilileri, sıcak hava dalgasının önümüzdeki haftanın ortasına kadar devam etmesini bekliyor. Ancak salı veya çarşamba günlerinden itibaren sıcaklığın 25 derecenin altına düşmesi tahmin ediliyor.

Eylül ayında böylesine sıcak bir hava yaşanması Belçika için olağandışı bir durum. Bu, Belçika'da kayıtların tutulmaya başlandığı günden beri eylül ayında ilk kez bir sıcak hava dalgası yaşandığı anlamına geliyor.

Dehenauw, bu olayın nedeninin Avrupa üzerinde bulunan yüksek basınç olduğunu açıkladı. Bu yüksek basınç, uzun bir süredir güneşli ve sıcak hava koşullarına yol açıyor. Ancak gelecek hafta, yüksek basınç Doğu Avrupa ve Rusya'ya doğru kayacak. Aşırı sıcaklar konusunda Batı Avrupa'da Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkeler en fazla risk altında bulunuyor.

Geri Dön 09 Eylül 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN