Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Ekim 2023 Pazartesi

Belçika, Avrupa'nın en büyük armut üreticisi olma yolunda

Belçika, armut ihracatının yüzde 40’ını hâlâ yabancı alıcılar üzerinden Rusya’ya yapıyor. Ülke, Avrupa’nın en büyük armut üreticisi unvanını da İtalya’dan almaya hazırlanıyor.

2023’te tahminen 412 bin ton meyve yetiştirilen Belçika'nın, armut hasadı yalnızca bir yılda yüzde 19 arttı. İtalya'daki Prognosfruit kongresinde açıklanan üretimdeki bu artış, Belçika'yı Avrupa armut üretiminde yeni lider konumuna getiriyor. Öte yandan İtalya'da kronik hastalıklar, su baskını ve kokuşmuş böceklerin varlığı nedeniyle üretimin 250 bin tona düştüğü görüldü.

Rusya, tarihsel olarak Belçika'nın en büyük armut pazarı olmasına rağmen, üreticiler artık yeni müşteriler arıyor. Çin artık Belçika armutlarının ana alıcısı konumunda ve kalan ürünler Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere gibi komşu ülkelere satılıyor. Belçika ayrıca Asya'da, özellikle de Vietnam'da yeni pazarlar araştırıyor.

Rusya'nın boykotunun Belçika'nın armut ihracatını etkilemesine rağmen, Belçikalı üreticilerin meyvelerini doğrudan Rusya'ya satmadıklarını belirtmekte fayda var. Aracılar, Belçika armut ihracatının önemli bir kısmının Rusya'ya ulaşmasını sağlamaktan sorumluydu. Türkiye gibi bu aracılar, armutları Rusya'ya göndermeden önce, Belçika'ya bağlayan etiketleri ve her türlü göstergeyi kaldırıyor.

Geri Dön 09 Ekim 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN