Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Haziran 2023 Cumartesi

Bebeklerde kan zehirlenmesini tespit etmek için yapay zeka kullanılıyor

 

Belçikalı 'start-up' Innocens, prematüre bebeklerde kan zehirlenmesini tespit etmek için yapay zeka teknolojisini kullanmaya başladı. Araştırmacılar, bu teknolojinin, ‘enfeksiyonu daha hızlı tespit etmek ve daha fazla çocuğu kurtarmak’ için etkili bir çözüm olacağını inanıyor. 

Belçika’da bebeklerin yüzde 2’si hamileliğin yaklaşık 32'nci haftasında erken doğuyor. Erken doğan bebeklerin beşte biri, hayati tehlikesi olan kan enfeksiyonu sepsise yakalanıyor ve her on bebekten biri bu enfeksiyon sebebiyle hayatını kaybediyor. 

Yapay zeka kullanılarak oluşturulan izleme sisteminin halen test aşamasında olduğunu söyleyen uzmanlar, ilk sonuçların ‘çok olumlu’ olduğunu aktardı. 

Start-up nedir?

Bir start-up, girişimciler tarafından kurulan ve ölçeklenebilir bir iş modelini aramak, geliştirmek ve doğrulamak için kurulan bir şirket veya yapılan bir projedir. Start-up'lar genellikle yenilikçi fikirlerle kurulur ve hızlı büyümeyi hedefler. Bu şirketler genellikle yüksek maliyetlerle başlar ve sınırlı gelir elde ederler, bu nedenle sermaye sağlamak için çeşitli kaynaklara başvururlar.

Geri Dön 03 Haziran 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN