Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Haziran 2023 Salı

SPÖ kongresinde skandal: Seçim sonuçları karıştı

Avusturya’da ana muhalefetteki SPÖ'nün parti kongresinde başkanlık seçimleri yapıldı. Seçimden 'birinci çıkan' Peter Doskozil balkon konuşmasını bile yapmışken, seçim sonuçlarının karıştığı, yeni seçilen parti liderinin Andreas Babler olduğu ortaya çıktı.

İlk sonuçlara göre, Doskozil'in oyların yüzde 53,2’sini, Babler'in ise yüzde 46,8’ini aldığı hesaplanmıştı, daha sonra oranların tam ters şekilde olduğu ortaya çıktı. Doskozil, sonuçlarda hata yapıldığı tesadüf üzerine ortaya çıkana kadar, yaklaşık 48 saat boyunca kendini SPÖ'nün yeni lideri sanıyordu. 

Sonuçlarda hata olduğu, haber spikeri Martin Thür'ün oy sayılarıyla ilgili attığı Tweet üzerine ortaya çıktı. Thür, parti kongresinde kullanılan toplam oy sayısının 596 olduğuna, ancak seçim sonuçlarına göre 595 oy kullanıldığına dikkat çekti. Bunun üzerine oylar tekrar sayılınca, sonuçların tamamen karıştığı fark edildi. 

Seçim Komisyonu Başkanı Michaela Grubesa, 'Olağanüstü bir hata fark ettiğimi bildirmek zorundayım: Teknik bir hata nedeniyle sonuçlar karışmış' diyerek, sonuçların Excel tablosuna aktarımı sırasında sorun yaşandığını, bu nedenle açıklanan sonuçların yanlış olduğunu bildirdi. 

Sonuçlarda hata olduğunun anlaşılmasının ardından, kazanan lider Andreas Babler, oyların yeniden sayılmasını talep etti. Peter Doskozil ise seçim yenilgisini hızlı bir şekilde kabul ederek rakibini tebrik etti.

 

Geri Dön 06 Haziran 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN