Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Haziran 2024 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; ilk ve tek kadın Şansölye Brigitte Bierlein'in ölümü, aile içi şiddet vakaları ve Tuna Nehri'nin taşmasına neden olan yağışlar vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'da tüm 18 yaşındaki gençlere ücretsiz İklim Bileti (Klimaticket) veriliyor. Bilete başvurular geçtiğimiz pazartesi günü başladı ve 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Bu yıl 18'inci doğum gününü kutlayan ve Avusturya'da ikamet eden herkes, ücretsiz İklim Bileti'nden faydalanabilir. Bilet, bir yıl boyunca geçerli olacak ve başlangıç tarihi 18'inci yaş günü ile 21'inci yaş gününden bir gün öncesi arasında serbestçe seçilebilecek.

Bir günde iki aile içi şiddet vakası

Salzburg'da cumartesi günü iki ayrı aile içi şiddet vakası yaşandı. İki olayda da erkekler, evli olduğu kadınlara saldırdı.

37 yaşındaki bir adam, Pongau'da evli olduğu kadınla tartıştıktan sonra onu bıçakla yaraladı. Yaralı kadın, Kızıl Haç tarafından Schwarzach Kliniği'ne götürüldü. Saldırgan, olaydan bir süre sonra eve döndü ve polis tarafından tutuklandı.

Straßwalchen'de ise 51 yaşındaki bir adam, evli olduğu kadının yüzüne yumruk atarak saldırdı ve onu öldürmekle tehdit etti. Polis eve geldiğinde, adam agresif ve öfkeli davranıyordu. Polis, adamı gözaltına ve savcılık talimatıyla merkeze götürdü.

Brigitte Bierlein hayatını kaybetti

Avusturya'nın ilk ve tek kadın Şansölyesi olan Brigitte Bierlein, 3 Haziran günü, 74 yaşında hayatını kaybetti. Ülke genelinde bayraklar yarıya indirildi. Federal Başbakan Karl Nehammer, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Avusturya’nın ilk kadın Şansölyesini kaybetmenin yasını tutuyoruz. Brigitte Bierlein bugün öldü. Cumhuriyete ve anavatanı Avusturya'ya olan sevgisinden dolayı zor bir dönemde sorumluluk aldı. Ülkemizin ona büyük bir minnet borcu var." ifadelerini kullandı.

Tuna Nehri taştı

Avusturya'da salı sabahı başlayan şiddetli sağanak nedeniyle Tuna Nehri taştı ve su seviyesi 6,86 metrenin üzerine çıktı. Tulln, St. Pölten, Melk ve Krems kentlerinde kilerler ve apartmanların giriş katları su altında kaldı. Şiddetli yağış nedeniyle Amstetten bölgesinde tarım arazileri sular altında kaldı. Wachau'da meydana gelen heyelan nedeniyle yollar kapatıldı ve bir bisikletli yaralandı.

Yaşlılar kendi bakanlığını istiyor

Avusturya Yaşlılar Konseyi, bir sonraki federal hükûmete yaşlanma sorunlarıyla ilgilenecek bir bakanlık kurulması çağrısında bulundu. Konseyin başkanları Ingrid Korosec ve Peter Kostelka, eylül ayında yapılacak Ulusal Konsey seçimleri öncesinde emeklilere yönelik 127 maddelik bir talep listesi hazırladı. Bu liste yaz aylarında tüm partilerle tartışılacak.

Maliye Bakanlığından acil kodlu 'kimlik avı' uyarısı

Maliye Bakanlığı, salı gecesi 'acil' uyarı koduyla bir mesaj yayımlayarak 'kimlik avı' yapan sahte sitelere karşı uyarıda bulundu. Maliye Bakanı Magnus Brunner, siber korsanların Avusturya'nın resmi internet sitesi bundesschatz.at'ye benzer sahte siteler tasarladığını belirtti. Bu sahte sitelerde, Bakan Brunner’in sahte (deep fake) videolarının yayınlandığı ve platformların birebir kopyalanarak vatandaşların kimlik bilgilerinin ele geçirildiği bildirildi.

Geri Dön 09 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN