Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Haziran 2024 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; sığınmacılara ödeme kartı ile çalışma zorunluluğu, 'servet vergisi' tartışmaları ve iklim protestoları vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın Sylt Adası'ndaki ırkçı görüntüler sonrası, Avusturya’da çok sayıda radyo istasyonu L'Amour Toujours şarkısını çalma listesinden çıkarma kararı aldı. Ö3, Radyo Enerji ve Radyo Viyana tarafından yapılan açıklamada, müziğin nefret yayma aracı olarak kullanılmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Kronehit'in program direktörü Georg Spatt, "Dalga dalga yayılan bu nefret söyleminin bir parçası olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Aşağı Avusturya’da sığınmacılara ödeme kartı

Avusturya’nın Aşağı Avusturya Eyaleti, haziran ayından itibaren sığınmacılara nakit yerine ödeme kartı vereceğini duyurdu. Eyalet yönetimi, yardımların temel ihtiyaçlar için verilmesini ve tütün ile alkol alımının kısıtlanmasını amaçlıyor. Uygulama, öncelikle sekiz mülteci yurdunda pilot proje olarak başlayacak ve kartlara günlük altı avro yüklenecek.

Sığınmacılar zorunlu çalıştırılacak

Haziran itibarıyla sığınmacılara 4 maddelik temel bir eğitim verilecek. Bu eğitimde, Avusturya’daki temel değerler, çevre temizliği, atık ayrıştırma, toplu yaşama kuralları ve şiddet yasakları öğretilecek. Her biri 90 dakika sürecek 4 modülden herhangi birine devamsızlık yapan sığınmacıların ödeneklerinde kesinti yapılacak.

Ayrıca İçişleri Bakanı Gerhard Karner, sığınmacılar için zorunlu çalışma uygulamasının da başlatılacağını duyurdu. Buna göre, mülteciler yardım kuruluşlarında, çim biçme, kar temizleme, huzurevlerinde veya evsiz barınaklarında çalışmak zorunda olacaklar. Çalışmayı reddeden sığınmacıların yardımlarında kesinti yapılabilecek. Bu düzenlemelerin kabul edilmesi halinde yönetmelik haziran ayı sonunda yürürlüğe girecek.

Müslümanlara yönelik ırkçılık 9 yılın zirvesinde

Müslümanlara yönelik saldırı ve nefret söylemleri son 9 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 2023 Müslüman Karşıtı Irkçılık Raporu'na göre, geçtiğimiz yıl Müslüman toplumu 1.522 ırkçı saldırının hedefi oldu. Saldırıya uğrayan her iki kişiden birinin Müslüman kadınlar olduğu belirtildi. Saldırıların yüzde 47'si kişisel olaylardan sonra yaşanırken, yüzde 13'ü kurum ve kuruluşlarda meydana geldi.

SPÖ'den 'servet vergisi' çağrısı

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ), zenginlerden servet vergisi alınmasını önerdi. SPÖ'lü Philip Kucher, bu vergilerden elde edilecek gelirle sağlık ve eğitim sektöründe istihdamın artırılabileceğini belirtti. Kucher, yılda 6 milyar avro gelir elde edilebileceğini ve 30 bin ek hemşire ve öğretmen alımı yapılabileceğini savundu.

Sekiz kentte iklim protestoları

Avusturya'da Fridays for Future hareketi, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla cuma günü 8 kentte protesto gösterileri düzenledi. Viyana, Linz, Graz, Salzburg, Klagenfurt, Innsbruck, Kufstein ve Bregenz'de binlerce kişinin katıldığı eylemler, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde siyasetçilere uyarıda bulunmayı amaçladı.

Viyana Havalimanı'nda 80 bin adet kaçak sigara yakalandı

Viyana Havalimanı'ndaki gümrük ofisinde yapılan rutin bir kontrol sırasında 80 bin adet kaçak sigaraya el konuldu. Operasyon, 59 yaşındaki bir kadının bagajında şüpheli röntgen görüntüsü tespit edilmesi üzerine gerçekleşti. Kadının bagajında, dört torbada toplam 80 bin sigara bulundu.

Dolu yağışı: Kitzbühel beyaza büründü

Kitzbühel kentini vuran ve boyu 3 santime ulaşan dolu yağışı nedeniyle bölge beyaza büründü. Araçlar ve evlerin camları zarar gördü.

Kargolar evin içine kadar bırakılabilecek

Avusturya Postası, hizmetlerini genişleterek müşterilerin kargolarının evin giriş kısmı olan antreye bırakılabileceğini duyurdu. Açıklamada, kapı girişine takılacak özel bir kilit sayesinde kargo personelinin antreye girebileceği belirtildi. Temmuz ayında başlayacak uygulamadan 18 yaş üstü kişiler faydalanabilecek. Akıllı kilit sisteminin ücreti ise yaklaşık 289 avro. Bu proje, 2021’den bu yana deneme aşamasındaydı.

Geri Dön 02 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN