Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Aralık 2023 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; yılbaşı gecesi endişesi, hükûmetin 'pandemi' itirafı ve kuşlarda görülen 'yalancı veba' hastalığı vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya’da Noel ağacının nakliyesini kurallara uygun olmadan yapanlara 10 bin avroya kadar ceza kesilebileceği duyuruldu. Avusturya Otomobil, Motor ve Bisikletçiler Derneği (ARBÖ), önlem alınmadan yapılan nakliyelerin trafikteki yolcuların güvenliğini riske atabileceğini, kaza durumunda sigortanın masrafları karşımayacağı uyarısında bulundu. 

Umumi tuvalet ve çöp kutularında patlama

Başkent Viyana’da umumi tuvaletlerde ve çöp kutularında patlamalar yaşandı. Başkent polisi, olaylarda, havai fişek, maytap gibi patlayıcıların kullanıldığını bildirdi. Bir umumi tuvaletin kullanılamaz duruma geldiği, kapının binanın yaklaşık 25 metre uzağında bulunduğu açıklandı. Ayrıca Viyana Favoriten bölgesinde çöp kutularının da benzer patlayıcılar kullanılarak patlatıldığı doğrulandı.

Yaşanan olaylarda ölen ya da yaralanan olmazken, polis soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Polis yılbaşı gecesinde havai fişek kullanımına karşı uyarıda bulunurken, yurt dışından satın alınan ürünlerin kalitelerinin düşük olduğu belirtildi.

Yılbaşı gecesi için endişe yüksek

Terör uzmanı Nicolas Stockhammer, terör riskinin Avusturya ve Avrupa'da hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu savundu. Stockhammer, yılbaşı kutlamalarında riskin daha da yükseleceğine dikkat çekti ve kalabalık yerlerden uzak durulmasını önerdi.

Hükûmet, pandemi dönemi için günah çıkardı

Federal hükûmet, pandemi dönemine ilişkin soruşturmaların tamamlandığını duyurdu. ÖVP'li Başbakan Karl Nehammer, hatalar yapıldığını ilk kez itiraf etti. Nehammer, zorunlu aşılama kararına ilişkin, "Siyasetçilerin kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirmesi, konuyu gerekçelendirmesi gerekiyordu" ifadelerini kullandı. Şansölye Nehammer, “Kriz döneminde kristal bir küremiz yoktu. Virüs bizden bir adım önde olduğu için hızlı karar vermek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

Kuşlarda yalancı veba alarmı

Innsbruck'ta, çok sayıda güvercinde yalancı veba olarak bilinen Newcastle virüsü tespit edildi. Tirol eyaleti tarafından yapılan açıklamada, virüsün bulaşıcı ve ölümcül olduğu uyarısında bulunuldu. Yetkililer, güvercinlerle olan temasın azaltılması gerektiğini duyurdu.

Geri Dön 24 Aralık 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN