Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Aralık 2023 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; havai fişek depolarına düzenlenen baskınlar, siber tehdit uyarısı ve 8 ayda 270 olaya karışan çetenin çökertilmesi vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yılbaşı öncesinde havai fişek depolarına baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda, Währing bölgesinde 450 kilogramdan fazla havai fişeğin kurallara uygun olmayan bir şekilde depolandığı bildirildi. Buna ek olarak, tehlikeli olarak sınıflandırılan maddelerin, itfaiye ve operasyon birimleri tarafından güvenli alanlara sevk edildiği açıklandı.

Siber tehdit uyarısı

Maliye Bakanlığı, vergi daireleri adına gönderildiği iddia edilen sahte SMS ve e-postalara karşı uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, resmi kurumlara ait internet sitelerinin tasarımlarının kopyalandığı belirtilerek, sayfa uzantılarına dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. Buna ek olarak vergi dairelerinin kesinlikle internet üzerinden kredi kartı şifresi ya da banka hesap bilgileri gibi özel bilgileri istemeyeceğinin altı çizildi.

8 ayda 270 olaya karışan çete çökertildi

Viyana’da 8 ayda 270 olaya karışan hırsızlık çetesi çökertildi. Çete üyelerinin büyük bir çoğunluğunun Macaristan ve Slovakya’dan gelen sekiz ay içinde gelen kişiler olduğu bildirildi. Polis birimleri olaylar nedeniyle oluşan zararın 150 bin avro olduğunu açıkladı.

Evsizleri öldüren seri katil teslim oldu

Avusturya'da 2 evsizi öldüren ve 1 evsizi ağır yaralayan seri katil teslim oldu. Katil zanlısının 17 yaşında bir genç olduğu öğrenildi. Zanlı, gece saatlerinde sokakta uyuyan insanlara bıçakla saldırarak öldürdüğünü itiraf etti ve kendisine cinayet emrini 'hayali bir sesin verdiğini' iddia etti.

Piyangodan 240 milyon avro kazandı

Bir talihli piyangodan 240 milyon avro ikramiye kazandı. Piyango yetkilileri, ikramiyenin şimdiye kadar kazanılan en yüksek rakam olduğunu açıkladı. Talihlinin parasını yılbaşından sonra teslim alacağı bildirildi. Paranın şanslı kişinin hesabına direkt olarak yatırılacağı açıklandı.

Elektrik fiyatları yüzde 10,3 yükseldi

Elektrik fiyatları, ülke genelinde Ekim 2023 itibarıyla ortalama yüzde 10,3 yükseldi. Merkezi ısınma (Fernwärme) fiyatları yüzde 5,5, doğal gaz yüzde 3,3  düşerken, ısınmak için kullanılan mazot ücretlerinin yüzde 1,6 artığı bildirildi. 

Akaryakıt fiyatlarında ise süper benzinde yüzde 3,2’lik bir düşüş kaydedilirken, dizelin yüzde 0,5 artığı doğrulandı. Ajans uzun vadede enerji fiyatlarının ortalama yüzde 45 artığını açıkladı.

 

Geri Dön 17 Aralık 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN