Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Ekim 2023 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; neonazilerin Macaristan'da düzenlediği konferans, mülteci akını ve İsrail-Filistin çatışmaları vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Viyana'da çıkan sokak çatışmasında en az dört kişi yaralandı. Özel harekat birimleri WEGA ve KOBRA, olaya müdahale etti ve kaçan dört saldırganı tutukladı. Operasyonun hızlı bir şekilde yapıldığı ve şüpheli kişilerin evlerinin yakınında yakalandığı bildirildi. Polise göre; yaralıların üçü Bosna, biri İran vatandaşı. Yaralıların hayati tehlikesinin de bulunmadığı belirtildi.

Avusturyalı Neonaziler Macaristan’da konferans düzenledi

Avusturyalı Neonaziler, Macaristan’ın sınır kasabası Sopron’da bir konferans düzenledi. Gerd Honsik Avrupa Kongresi adı altında gerçekleşen toplantıda "Avrupa Birliği, Avrupa'nın Geçmişteki Özgürlük Mücadelesi, Ulusal Hareketler" gibi konular tartışıldı. Konferansa, Almanya, İtalya ve İskandinav ülkelerinden de aşırı sağcıların geldiği ifade edildi.

Avusturya da Filistin’e yardımları askıya aldı

Avusturya, Filistin ile İsrail arasında yaşanan çatışmalar sonrasında Filistin’in yeniden yapılandırılmasına yönelik yardımların askıya alındığını duyurdu. Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, 19 milyon avro değerindeki maddi yardım fonlarının dondurulduğunu bildirdi.

Mülteci dalgasına karşı uyarı

Eski Başbakan Yardımcısı Michael Spindelegger, Filistin-İsrail çatışmaları nedeniyle Avrupa’yı yeni bir mülteci krizi beklediğini savundu. Spindelegger sadece Yunanistan’ın Samos adasında mülteci sayısının yüzde 400 artığına işaret ederek, "Avrupa Birliği, mülteci dalgasına karşı hazırlıklı olmalı. Gelenlerin çoğu Filistinli olacak" diye konuştu. 

Nehammer: Türkiye’yle ticari ilişkilerimizi artırmak istiyoruz

Başbakan Karl Nehammer, Ankara'da düzenlenen Türkiye-Avusturya İş Konseyi Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı. Başbakan Nehammer, Avusturya ile Türkiye ilişkilerinin geçmişe dayandığını hatırlatarak, "Türkiye bizim için önemli bir ortak, iktisadi ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Avusturya Havayolları’nda 92 uçuş iptal

Avusturya Havayolları’na (AUA) ait 92 uçuş, cumartesi günü yapılan sendika-işveren görüşmeleri nedeniyle iptal edildi. İptallerden 8 binden fazla yolcunun etkilenmesi bekleniyor.

Geri Dön 15 Ekim 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN