Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Eylül 2023 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; öğretmen açığıyla başlayan yeni eğitim-öğretim yılı ve aşırı sağcı Unsterblich Wien grubuna operasyon vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) müzakerelerinin resmi olarak sonlandırılmasını önerdi. Nehammer "Birbirimize karşı dürüst olmalıyız. Bu, yıllardır askıya alınmış olan üyelik müzakerelerinin resmi olarak kapatılması ve iki komşu ülkenin işbirliğini artırmak için yeni bir konsept geliştirmenin bir parçasıdır" dedi.

Hayvan bakıcısı gergedan tarafından öldürüldü

Salzburg Hellbrunn Hayvanat Bahçesi'nde meydana gelen olayda, 33 yaşındaki gergedan bakıcısı öldü ve bir başka bakıcı ağır yaralandı. Bakıcılardan biri, gergedanlara bakım sağlarken saldırıya uğradı ve ciddi yaralar aldı. Diğer bir bakıcı ise bu saldırı sırasında meslektaşına yardım etmeye çalıştı ve o da gergedan tarafından saldırıya uğradı. Maalesef, ilk bakıcı olay yerinde hayatını kaybetti.

Yabancıya ev yok

Eşit Muamele Merkezi (GAW) ve Diakonie adlı sivil toplum kuruluşu, kiralık ev bulma sürecinde yabancılara yönelik ayrımcılığı açığa çıkaran bir çalışma yaptı. Bir kamuoyu araştırma şirketi tarafından yürütülen çalışmada, emlakçılar yabancı isimlerle arandı. Ancak bu isimlerle yapılan başvuruların yalnızca yüzde 38'i olumlu yanıt aldı. Öte yandan yerli isimlerle yapılan başvuruların tamamı kabul edildi.

Aşırı sağcı örgüte baskın

Anayasayı Koruma Teşkilatı ve Terörle Mücadele Birimi, Aşağı Avusturya ve Viyana eyaletinde aşırı sağcı Unsterblich Wien grubu üyelerinin evlerine baskı düzenledi. 7 ev ve 13 şüpheli üzerinde yapılan aramalarda çok sayıda Nazi sembolü ve kıyafeti, silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada söz konusu grup üyelerinin şiddete eğilimli olduğu açıklandı.

Yeni eğitim-öğretim yılı öğretmen açığıyla başladı

Yukarı Avusturya’da yine eğitim öğretim yılı öğretmen açığıyla başladı. Öğretmen temsilcileri personel açığı nedeniyle dil desteği gibi ek programların iptal edilmek zorunda kaldığına dikkat çekti. Viyana Öğretmen Birliği Temsilcisi Thomas Krebs durumu ‘kaos’ olarak nitelendirdi.

Geri Dön 17 Eylül 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN