Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Haziran 2024 Cumartesi

Zorunlu askerlik yerine 'askerlik teşviki' önerisi

Almanya'da, SPD'li Savunma Bakanı Boris Pistorius'un gündemde tuttuğu zorunlu askerlik tartışmaları sürüyor. Ancak bu pek mümkün görünmüyor. Bunun yerine 'teşvik' sunulması planlanıyor.

Zorunlu askerlik yerine 'askerlik teşviki' önerisi

Alman Ordusu'nda (Bundeswehr) personel eksikliği yaşanıyor, ancak zorunlu askerlik geri dönmeyecek gibi görünüyor. SPD, askerliği daha çekici hâle getirmek için ücretsiz ehliyet ve eğitim desteği gibi teşvikler sunmayı planlıyor.

SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert, zorunlu askerlik yerine teşviklerin önemine dikkat çekiyor. Kühnert, askerliğin zorunlu olmaması, ancak insanların askere gitmek istemesi gerektiğini savunuyor.

Ehliyet ve eğitim desteği

SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil ve SPD Savunma Uzmanı Andreas Schwarz, askerlik hizmeti için ehliyet ve eğitim desteği gibi teşvikler sunulmasını öneriyor. Schwarz, bu teşviklerin gönüllülük modeliyle askerliğe yeterli motivasyon sağlayacağını belirtiyor.

Zorunlu askerlik tartışmaları

SPD Eş Başkanı Saskia Esken, zorunlu askerliğin gündemlerinde olmadığını vurguladı. Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius ise zorunlu askerliği savunurken, Başbakan Olaf Scholz buna sıcak bakmıyor.

Bundeswehr'in hedefi 203 bin asker, ancak şu anda 181 binden fazla askeri bulunuyor. Pistorius, asker açığını kapatmak için zorunlu askerlik önerisini bu ay içerisinde sunmayı planlıyor. Başbakan Scholz ise, bu konunun Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce tartışılmasını istemiyor.

Savunma bütçesinin artırılması talebi

Pistorius'un savunma bütçesinin 6,7 milyar avro artırılması talebi, parti içinde rahatsızlık yaratıyor ve Scholz tarafından desteklenmiyor. 2011 yılına kadar mevcut olan zorunlu askerlik, Scholz için gündem dışı. Scholz, geçmişteki gibi geniş bir orduya ihtiyaç olmadığını belirtiyor.

SPD, Bundeswehr'i daha çekici hâle getirmek için teşviklerle personel eksikliğini gidermeyi hedefliyor.

Geri Dön 01 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN