Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
25 Mayıs 2024 Cumartesi

Zenginlerin 'Nazi' eğlencesi: Yabancılar dışarı!

Almanya'nın kuzeyinde zenginlerin ve ünlülerin tercih ettiği Sylt Adası'ndaki Kampen yerleşiminde çekilen görüntüler ülkede tartışma yarattı. Videoda zengin gençlerin "Almanya Almanların, yabancılar dışarı" sloganları attığı görüldü.

Sylt Adası’nda zengin gençlerden oluşan bir grup, ünlü bar Pony’de "Almanya Almanların, yabancılar dışarı!" sloganı atarak şarkı söyledi ve kendilerini videoya çekti. Videoda, Neo-Nazilerin sıkça kötüye kullandığı İtalyan DJ Gigi D’Agostino'nun “L'amour Toujours” şarkısı eşliğinde bir kişinin Hitler bıyığı yaptığı ve Hitler selamı verdiği görüldü. Partideki diğer zenginlerin bu sloganlardan rahatsız olmadığı ve eğlencelerine devam ettiği dikkat çekti.

"Fark etseydik hemen dışarı atılırlardı"

Barın patronu Tim Becker, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, videoyu gördüğünde bunun doğru olamayacağını düşündüğünü belirtti. Becker, “Eğer fark etmiş olsaydık, gençler hemen dışarı atılırdı. O gün terasta yaklaşık 500 kişi vardı. Videoyu bugün sosyal ağlarda gördük ve suç duyurusunda bulunup bulunamayacağımızı kontrol ediyoruz. 'Pony' kozmopolit bir işletmedir, ayrımcılığa yer yok. Bu kişileri tanıyan herkesin bizimle ya da polisle iletişime geçmesi gerekiyor” dedi.

"Nazi sloganı atan herkes Almanya için utançtır"

Irkçı sloganların atıldığı video, Alman kamuoyunda büyük tepki çekti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, X hesabından yaptığı  paylaşımda “Bu tür sloganlar iğrenç. Kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise Funke medya grubuna verdiği demeçte, “Almanya Almanların, yabancılar dışarı! gibi Nazi sloganları atan herkes Almanya için bir utançtır” dedi. Faeser, "Anayasal değerlerimizi ayaklar altına alan, refahın ihmal ettiği paralel bir toplumla mı karşı karşıyayız?" diye sordu ve sivil cesaret çağrısında bulundu.

Lang: Naziler dışarı!

Yeşiller Partisi lideri Ricarda Lang, Karlsruhe'deki bir kampanya etkinliğinde, "Böyle bir şey gördüğümde midem bulanıyor. Bu nasıl bir zenginlik ihmalidir? Bu nasıl bir saçmalıktır?” dedi. Lang, Alman Anayasası'nın 75. yıl dönümü kutlamalarından bir gün sonra, "İnsan onuru dokunulmazdır" ilkesine atıfta bulunarak, "Anayasamız tek bir şey söylüyorsa o da şudur: Naziler dışarı!” dedi.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasetçi Sawsan Chebli, X'teki hesabında videoyu paylaşarak "Yer: Sylt. Ve kendilerini çok güvende hissediyorlar" ifadelerini kullandı. Komedyen Jan Böhmermann da sosyal medya platformu X'teki hesabında videoyu paylaşarak "Bu insanlar kim ve nerede?" diye sordu.

Olayla ilgili yasal süreç ve detaylar kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Geri Dön 25 Mayıs 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN