Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Nisan 2024 Çarşamba

Zengin ile fakir arasındaki makas açılıyor

Hem Bundesbank'ın Almanya çapında hem de Dünya Bankası'nın küresel çapta hazırladığı raporlara göre; zengin ile yoksul arasındaki makas giderek açılıyor.

Alman Merkez Bankası'nın (Bundesbank) araştırmasına göre; Almanya'da yıllar sonra yeniden artan servet eşitsizliğinin, uluslararası bir karşılaştırmada 'oldukça yüksek' olduğu açıklandı. Yüksek fiyat ve faiz artışlarının özellikle yoksul aileleri etkileyen belirleyici faktör olabileceği kaydedildi. Bundesbank uzmanları, servet eşitsizliğindeki artışın son zamanlardaki yüksek enflasyon oranları, para politikasının sıkılaştırılması ve bastırılmış ekonomik büyümenin arka planına karşı görülmesi gerektiğini söyledi.

Bundesbank, 2009'dan beri hane halkı varlıklarını ve bunların nasıl geliştikleri hakkında veri topluyor. Ortalama net servet, 2009'dan bu yana önemli ölçüde arttı. 2009'da 54 bin avrodan fazla varlığa sahip haneler en zengin yarıyı oluşturuyordu. 2023'te ise ortalama meblağ 103 bin avroydu, yani neredeyse 2 katına çıktı.

75 ülkenin ekonomisi 'tarihi tersine dönüş' riskiyle karşı karşıya

Dünya Bankası (IDA) raporu, en yoksul 75 ülkenin yarısının, en zengin ekonomilerle giderek büyüyen bir gelir farkıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi. IDA'dan hibe ve sıfır ile düşük faizli kredi almaya uygun 75 ülkenin karşı karşıya olduğu fırsatlar ve risklerin değerlendirildiği raporda, yüksek potansiyele rağmen 75 kırılgan ekonominin 'tarihi tersine dönüş' riskiyle karşı karşıya olduğu aktarıldı.

Üç IDA ülkesinden birinin, ortalama olarak Covid-19 salgını öncesindekinden daha fakir olduğu kaydedilen raporda; bu ülkelerdeki aşırı yoksulluk oranının, dünyanın geri kalanındaki ortalamanın 8 katından fazla olduğu kaydedildi. Raporda, IDA ülkelerinde her 4 kişiden 1'inin günde 2,15 doların altında bir gelirle yaşam mücadelesi verdiği de aktarıldı.

IDA ülkelerinin yarısından fazlası (toplamda 39) Sahra Altı Afrika'da bulunuyor. Bunlardan 14'ü -çoğunlukla küçük ada devletleri olmak üzere- Doğu Asya'da, 8'i ise Latin Amerika ve Karayipler'de yer alıyor. Güney Asya'da Hindistan dışındaki tüm ülkelerin IDA ülkesi olduğu kaydediliyor. Bu ülkelerin 31'inde kişi başına düşen gelir yılda 1.315 doların altında bulunuyor. Bunların 33'ünün kırılgan ve çatışmalardan etkilenen devletler olduğu belirtiliyor.

Geri Dön 17 Nisan 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN