Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Haziran 2023 Pazartesi

Zamlı emekli maaşları temmuzda yatacak

Emekli maaşlarına yapılan zam, 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek. Bakım reformu da yine bu tarihte uygulamaya konulacak.

Zamlı emekli maaşları temmuzda yatacak

Federal Konseyin yasa tasarılarını onaylamasının ardından, 1 Temmuz tarihinden itibaren, emekli maaşlarına Batı'da yüzde 4,39, Doğu'da ise yüzde 5,86 oranında zam gelecek. Bakım reformu ise temmuz ayında uygulanmaya başlancak. 

Federal Konsey, bakıma muhtaç kişilere 1 Ocak 2024 itibari ile yüzde 5 daha fazla bakım desteği verilmesini öngören yasayı onayladı. Bakım reformunun finansmanı için bakım sigortası genel prim oranı 1 Temmuz tarihinden itibaren, brüt maaşın yüzde 3,05'inden yüzde 3,4'üne yükselecek. 

Yasa kapsamında, aynı zamanda yatılı bakım tesislerinde kalan ve bakım sigortası tarafından ödemeleri yapılan kişilerin ek ödemeleri, 2024 yılından itibaren artırılacak. Aynı zamanda, bir yakınının bakımı için evde kalan ve çalışamayan kişilere verilen destek de genişletilecek.

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, daha önce konuya dair yaptığı açıklamada sigorta primlerindeki artışın bakım sigortası giderek daha fazla açık verdiği için gerekli olduğunu söylemişti. Bu düzenlemelerle bakım sigortası primlerinden bir yılda yaklaşık 6,6 milyar avroluk ek gelir elde edilmesi bekleniyor. Bunun yeterli olmaması hâlinde, yasa, federal hükûmete katkı oranını daha da ayarlama yetkisi veren bir kararname de içeriyor.

Geri Dön 19 Haziran 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN