Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Mayıs 2024 Salı

Yüz binlerce kişinin sağlık sigortası yok

Almanya'da, 2009 yılında çıkan ve sağlık sigortası olmayanların sayısını sıfıra indirmeyi öngören düzenlemeye rağmen, yüz binlerce kişinin hâlen sağlık sigortası yok.

Almanya'da 2009 yılından bu yana yürürlükte olan bir düzenleme gereği, daimi ikâmet sahibi olan herkesin yasal veya özel sağlık sigortası yaptırması zorunlu. Bu düzenlemenin amacı, insanların ciddi hastalıklar ve pahalı tedaviler karşısında mali olarak korunmasını sağlamak. Bu sistemde, sağlıklı bireyler hastalara, maddi durumu iyi olanlar ise daha az kazananlara destek oluyor. Yasal sağlık sigortası zorunluluğu, aylık brüt geliri yaklaşık 6 bin avro olan bireyler için sona eriyor; bu sınırın üzerindeki gelire sahip olanlar özel sağlık sigortası yaptırabiliyor.

Bildirilmeyen vaka sayısı çok daha fazla

Teorik olarak, bu zorunluluk Almanya'daki sigortasız kişi sayısını sıfıra indirmeyi hedefliyor. Ancak, Federal İstatistik Dairesi'nin 2015 verilerine göre, yaklaşık 61 bin kişinin hâlen sağlık sigortası bulunmuyor. Bu durum, toplam nüfusun yüzde 0,1'inden azını temsil etse de, serbest meslek sahipleri ve işsizler arasında bu oran daha yüksek. Resmi olmayan tahminlere göre, bildirilmeyen vaka sayısı çok daha fazla.

Ärzteblatt: 1 milyon kişinin sağlık sigortası yok

Ärzteblatt dergisine göre, Almanya'da yaklaşık 1 milyon kişinin sağlık sigortası yok. Ärzte der Welt adlı yardım kuruluşu, acil tıbbi bakıma ihtiyacı olan ancak sigortası olmayan yüzbinlerce kişi olduğunu tahmin ediyor. Ayrıca, başka bir AB ülkesinde kayıtlı olanlar veya geçerli bir ikamet statüsü olmadan Almanya'da yaşayanlar bu yükümlülükten muaf.

Öte yandan, Münih şehri, sağlık sigortası olmayan yoksul insanlar için 500 bin avroluk bir sağlık fonu oluşturdu. Stern dergisinin haberine göre, bu fon sayesinde sigortası olmayan ve ciddi tedaviye ihtiyaç duyan kişiler artık tedavi masraflarını kendileri ödemek zorunda kalmayacak.

Geri Dön 07 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN