Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
22 Haziran 2024 Cumartesi

Yo-yo yazına dikkat: Önce fırtına, ardından kavurucu sıcaklar

Almanya'da hava durumlarının hızla değişiklik göstereceği yo-yo yazı başlıyor. Fırtına ve şiddetli yağışın ardından, kavurucu sıcaklar gelecek.

Yo-yo yazına dikkat: Önce fırtına, ardından kavurucu sıcaklar

Almanya'nın doğusunda dün şiddetli yağış ve fırtınaların etkili oldu. Bugün ise doğuda "dolu fırtınaları" bekleniyor ve saatte 130 kilometreye kadar hızla esen kasırgalar yaşanabilir. Ayrıca, metrekare başına 40 litreye kadar şiddetli yağmur yağması da olası.

Meteoroloji Dairesi, Konstanz Gölü'nün kuzeyindeki Neuhausen ob Eck'te düzenlenen ve biletleri tükenen "Southside Festivali" için gök gürültülü sağanak yağış ve dolu uyarısında bulundu. 

Yo-yo yazı başlıyor

Almanya’da yarından itibarense yo-yo yazı başlıyor. Meteorolog Dominik Jung, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Pazar gününden itibaren Almanya’da yaz havasına geçilecek” dedi. Hava durumu modellerine göre, önümüzdeki hafta itibariyle Berlin ve Köln'de sıcaklıkların 30 dereceyi bulması bekleniyor.

En azından gelecek cuma gününe kadar her gün 10 ila 14 saat güneş ışığı ve 25 ila 33 derece arasında sıcaklık öngörülüyor. Ancak bu yaz havasının ne kadar süreceği henüz belirsiz.

Yo-yo yazı nedir?

"Yo-yo yazı" ifadesi, hava durumunun hızlı ve sık değişiklikler gösterdiği yaz mevsimini tanımlar. Yo-yo, bir yukarı bir aşağı hareket eden bir oyuncak olduğu için, bu terim de hava durumundaki dalgalanmaları, yani bir gün sıcak ve güneşli olup ertesi gün serin ve yağışlı olabilen hava durumunu ifade eder. Bu tür hava durumu, sıcaklıkların ve hava koşullarının hızla değiştiği dönemleri anlatmak için kullanılır.

Geri Dön 22 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN