Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
05 Temmuz 2024 Cuma

Yeşiller, CDU'ya geçen Melis Sekmen'in istifasını istiyor

Melis Sekmen'in Yeşiller'den CDU'ya geçişi Yeşiller Partisi’nde büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. Yeşiller, Sekmen'in milletvekilliğinden istifasını talep etti.

Melis Sekmen’in Yeşiller Partisi’nden istifa ederek CDU’ya geçmesi, Almanya siyasetinde büyük yankı uyandırdı. 2021 seçimlerinde Yeşiller Partisi’nden Mannheim milletvekili olarak Federal Meclis’e giren Sekmen, genel seçimlere bir yıl kala CDU’ya katıldığını duyurdu. Bu karar, Yeşiller Partisi’nde büyük bir hayal kırıklığına yol açtı ve parti içinden sert eleştiriler geldi.

Yeşiller: Sekmen vekillikten istifa etmeli

Yeşiller Mannheim Teşkilatı, Sekmen’in milletvekilliğinden istifa etmesini talep ederek, “Melis Sekmen Federal Meclis’e Yeşiller listesinden girdi. Bu nedenle, Meclis’teki koltuğunu bırakmasını ve seçilmiş Yeşil listeden başka bir kişinin onun yerine geçmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı. Ayrıca, CDU’nun, özellikle lideri Friedrich Merz'in seçilmesinden bu yana, azınlıkları aşağılayan ve göçmen karşıtı söylemleri artırdığına dikkat çekildi. CDU'nun politikalarının toplumdaki tartışma kültürünü bozduğunu ve düşmanlık yarattığını vurguladılar.

Yeşil Gençlik: Sekmen'in kararı siyasi değil, kariyeriyle ilgili

Yeşil Gençlik Mannheim'ın yönetim kurulu üyesi Lea Sophie Kist, “Melis Sekmen'in neden aniden CDU'yu ve onun temel programını desteklediğine şaşırdık. Bu karar, birçok seçmeni ve uzun süredir birlikte çalıştığı yoldaşlarını rahatsız ediyor. Aynı zamanda, Yeşil Gençlik ve Yeşiller Partisi'nde yıllardır savunduğu değer ve fikirlere de karşı çıkıyor” dedi. Yeşiller Mannheim Gençlik Teşkilatı Sözcüsü Daniel Jobke ise “Bu ani fikir değişikliği, Sekmen’in siyasi içerikle değil, bir sonraki seçimlerdeki şansı ve siyasi kariyeriyle ilgilendiği izlenimini veriyor” ifadelerini kullandı.

Haggenmüller: Eyalet listesinden aldığı koltuğu iade etmesi çağrısında bulunuyoruz

Yeşiller Baden-Württemberg Teşkilatı Eş Başkanı Pascal Haggenmüller de Sekmen’in istifasını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Kendisine eyalet listesinden aldığı koltuğu iade etmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi. Haggenmüller, Sekmen'in Federal Meclis'teki koltuğunu bırakmasını ve Yeşiller Partisi’nden seçilmiş başka bir kişinin onu yerine geçmesini istediklerini belirtti.

Geri Dön 05 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN