Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Nisan 2024 Cuma

Yerel yönetimlerden rekor bütçe açığı

Almanya'daki yerel yönetimler, 2011 yılından bu yana ilk defa, geçen yıl mali açık vererek finansal zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Federal İstatistik Dairesi (Destatis) tarafından sağlanan verilere göre, belediyeler ve belediye birliklerinin açığı 6,8 milyar avro olarak kaydedildi. Yerel yönetimlerin 2023 yılında elde ettiği toplam gelir 358,1 milyar avro olurken, harcamaları ise 364,9 milyar avroya ulaştı. 

Söz konusu açık, 2012'den 2022'ye kadar olan on yıl boyunca, belediyelerin kendi vergi gelirleri ve federal ile eyalet hükûmetlerinden aldıkları bütçe desteği sayesinde finansman fazlası sağladıkları bir dönemin ardından geldi. Özellikle koronavirüs salgını sırasında belediyelere yönelik ödenekler geçici olarak artırılmış, bu sayede 2022 yılında 2,6 milyar avro finansman fazlası elde edilmişti. Ancak, bir yıl içinde belediye harcamaları 39,2 milyar avro artarak, yaklaşık yüzde 12'lik bir artış gösterdi. İstatistik uzmanlarına göre, sosyal harcamalardaki yüzde 11,7'lik artış ile 76 milyar avroya ulaşan miktar, ana maliyet kalemini oluşturdu.

Yerel yönetimlerin gelirlerinde ise yüzde 9'luk bir artış gözlendi ve bir önceki yıla kıyasla 29,7 milyar avro daha fazla gelir elde edildi. Vergi gelirlerinde yüzde 7,3'lük bir artışla 130,3 milyar avroya ulaşıldı. Özellikle ticaret vergisinden (Gewerbesteuer) elde edilen gelirler, ortalama yüzde 9,5 oranında bir artışla beklentilerin üzerine çıktı. Buna rağmen, harcamaların artış hızı gelirlerdeki artışı gölgede bıraktı.

Rheinland-Pfalz eyaleti bu genel trendin bir istisnasını oluşturdu. Burada, korona salgını sonrasında aşı üreticisi BioNTech'in satışlarındaki düşüş nedeniyle net vergi geliri önceki yıla göre yüzde 26,9 oranında düştü.

Alman Şehirler ve Belediyeler Birliği durumu, yerel yönetimler için bir felaket olarak nitelendirirken, Birlik Sözcüsü Janina Salden, korona salgını sırasında alınan federal ve eyalet hükûmetleri desteğinin son yıllarda belediyelerin gerçek durumunu gölgelediğini ifade etti. Salden, mevcut bütçe açığının yeni bir durum olmadığını ve rakamların sürpriz teşkil etmediğini belirtti

Geri Dön 05 Nisan 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN