Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Haziran 2023 Perşembe

Yeni ısınma yasasında uzlaşma!

Isınma yasasında düğüm çözülüyor. Yeşiller Partisi, FDP'nin, 'yasayı esnetme' talebine yeşil ışık yaktı. Yüzde 65 yenilenebilir enerji hedefi 2026'ya ertelenebilir.

Yeni ısınma yasasında uzlaşma!

Almanya’da trafik ışığı koalisyonunda ‘ısınma yasası’ tartışmalarında yeni bir gelişme yaşandı. Yeşiller Partili Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, FDP’nin ‘yasada esneklik’ önerisine yeşil ışık yaktı. SPD’li İmar Bakanı Klara Geywitz ise, önceki gün yapılan görümede, tasarının eyalet ve yerel yönetimlerden gelecek önerilerle şekilleneceğini bildirdi.

Bununla birlikte, yüzde 65 yenilenebilir enerji hedefi de 2024 yılı yerine 2026’ya ertelenebilir. Yine de tasarıdaki ana plan değişmeyecek ve Almanya en geç 2045’e kadar ısıtmadan tamamen yenilenebilir enerjiye geçecek.

Yerel yönetimlere ve eyaletlere ekstra sorumluluk

Uzlaşmanın sağlanmasının ardından, eyalet ve yerel yönetimlerin de sorumlulukları artacak. Örnekse nüfusu 100 binin üzerinde olan şehirlerde, bina ve konutların 3 yıllık enerji tüketimi 2026 sonuna kadar belirlenecek ve bu veriler merkezi bir sisteme işlenecek. 100 bin nüfusun altındaki şehirlerde ise bu süre 2028’e kadar uzatılacak.

Bina, daire veya ev sahipleri de yıllık enerji tüketimlerini yerel yönetimlere bildirmek durumunda kalacak. Aynı şekilde yerel yönetimler ve enerji şirketleri de, belirlenen sürede bilgilendirmede bulunmazsa 100 bin avronun üzerinde para cezası ödeyecek.

Yeşiller ve SPD’den açıklama

Yeşiller Partili Bernhard Herrmann, kapsamlı bir şekilde tüm soru işaretlerinin aydınlatıldığını söyledi, yasanın hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini ifade etti. 

SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert de katıldığı ZDF yayınında, “Düğümler çözülüyor, liberallerle uzlaşma üzerine bir iletişim kurmaya başladık.” diye konuştu. 

"Belediyelerin çıkarları dikkate alınmalı, bürokrasi azalmalı"

Alman Şehirler ve Belediyeler Birliği Başkanı Gerd Landsberg ise Bild’e verdiği demeçte, uzlaşmaya mesafeli olduğunu belirtti, “Belediyelerin çıkarları çok daha fazla dikkate alınmalı, bürokrasi azaltılmalı. Program mevcut hâliyle çok iddialı” diye konuştu.

Geri Dön 01 Haziran 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN