Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Haziran 2023 Perşembe

Yeni ısınma yasasında anlaşma sağlandı

Federal Hükûmet, aylardır tartışılan yeni ısınma yasasında nihayet uzlaşma sağladı. Teklifin yaz tatilinden önce kabul edilmesi bekleniyor.

Yeni ısınma yasasında anlaşma sağlandı

Tagesschau’da yer alan habere göre; Bina Enerji Yasası olarak hazırlanan taslaklarda önemli değişiklikler yapıldı. Uygulamalar belediye tarafından hazırlanan planlamayla bağlantılı olacak ve geçiş dönemlerinde de yerel planlar referans alınarak hareket edilecek.

Federal Meclis yaz tatiline girmeden önce yasalaşması beklenen yönetmeliklerin, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren, yeni ve mevcut binalara uygulanabileceği bildirildi. Ülke genelinde ortak bir ısınma planının en geç 2028 yılına kadar hazır olacağı ifade edildi. 

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, revizyonlara rağmen yasanın özünü koruduğunu savunarak “Bu uzlaşma, yenilenebilir enerjiye geçişte önemli bir kilometre taşı” dedi.

Yasaya karşı çıkan koalisyon ortağı FDP’nin Meclis Grup Başkanı Christian Dürr, “Bina Enerji Yasası’nda çok çok iyi bir sonuç elde ettik” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Federal kabine, Ekonomi Bakanı Habeck tarafından hazırlanan taslağı nisan ayında onaylamıştı. Buna göre; 2024 yılından itibaren yeni kurulacak ısıtma sistemlerinin en az yüzde 65 yenilenebilir enerjiyle çalışması hedefleniyordu. Ancak hükûmetin liberal ortağı FDP’nin itirazları nedeniyle, iki hafta önce yapılması planlanan Meclis'teki ilk okumalar iptal edilmişti. 

Geri Dön 15 Haziran 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN