Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya tüm sınırları kontrol edecek: Schengen askıya alınıyor - 7 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Nisan 2024 Cuma

Yeni eylem planı: 2030'a kadar evsiz kalmayacak

Federal Kabine tarafından onaylanan yeni eylem planına göre; 2030 yılına kadar Almanya'da tüm evsizlerin konut sahibi olması hedefleniyor.

Almanya'da evsizlik sorunuyla mücadele etmek amacıyla Federal İmar Bakanı Klara Geywitz (SPD) tarafından sunulan ve önceki gün kabine tarafından onaylanan bir eylem planı, 2030 yılına kadar tüm evsizlerin konut sahibi olmasını hedefliyor. Ancak, planın nasıl uygulanacağına dair somut detaylar henüz netleşmedi.

"Daha uygun fiyatlı konut inşası" hedefi

Eylem planının odak noktası, daha uygun fiyatlı konutların inşası olacak. Ayrıca, acil durum barınaklarında mahremiyet standartlarının artırılması, kadın ve erkekler için ayrı barınma imkânlarının sağlanması ve tüm evsizlerin sağlık sigortası kapsamına alınması gibi önlemler de planlanıyor.

İmar Bakanlığına göre insanların evsiz kalmasının ardında; işsizlik, hastalık, bağımlılık gibi sebeplerle kira borcu, ayrılık, boşanma veya yakınlarının ölümü sonrası evsiz kalma, ebeveynleri tarafından evden atılma, erkek şiddeti nedeniyle kaçma ve ev sahiplerinin kişisel kullanım iddiasıyla kiracıları evden çıkarması gibi nedenler yatıyor.

Yüz binlerce evsiz var

Federal Evsiz Yardımı Çalışma Grubu’nun (BAG W) verilerine göre, ülkede evsizlerin sayısı kesin olarak bilinmemekle birlikte, 2022 yılında 607 binden fazla kişinin evsiz olduğu tahmin ediliyor. Bu kişiler arasında sokaklarda, metro istasyonlarında, çadırlarda veya harabe binalarda yaşayanlar olduğu gibi, geçici olarak arkadaş veya akrabalarının yanında kalanlar da bulunuyor. Etkilenenlerin yaklaşık yüzde 39'u Almanya'da hiç kendilerine ait bir dairesi olmayan kişilerden oluşuyor; bu grup içinde mülteciler ve ailelerinden ayrılmak zorunda kalan genç yetişkinler de yer alıyor.

Geri Dön 26 Nisan 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN