Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Mayıs 2024 Perşembe

Yeni emeklilik paketi onaylandı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve bakanlar, tartışmalı 'Emeklilik Paketi II' konusunda anlaştı.

Yeni emeklilik paketi onaylandı

Trafik ışığı koalisyonu tarafından onaylanan tartışmalı 'Emeklilik Paketi II', şimdi Federal Meclis’te. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD) ve Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP) tarafından tanıtılan reform, emekli maaşlarının Almanya'daki ücretlerle aynı doğrultuda artmasını hedefliyor.

Maliye Bakanlığı, federal bütçe konusundaki anlaşmazlık nedeniyle yasa tasarısını engellemişti. Başbakanlık, eyaletlerden 5 Temmuz'daki Bundesrat toplantısında reformu tartışabilmeleri için süreyi kısaltmalarını istemişti.

Emekli maaşı, ortalama maaşın yüzde 48'inin altına düşmeyecek

Emeklilik Paketi II, emeklilik seviyesinin 2039’a kadar ortalama ücretin yüzde 48'inin altına düşmeyeceğini yasal olarak garanti ediyor. Bu, emekli maaşı artışlarının her zaman en azından ortalama ücretin yüzde 48'ine ulaşacak kadar yüksek olacağı anlamına geliyor. Emeklilik düzeyi düşüyor çünkü emekli başına katkı payları emekli maaşlarını ödemek için kullanılan çalışan sayısı azalıyor.

Katkı payı oranları artacak

Federal bütçeden her yıl emeklilik sigortasına 100 milyar avrodan fazla para aktarılıyor. Çalışanların ve işverenlerin ödediği katkı payı oranının 2030'larda daha önce varsayılandan çok daha fazla artması bekleniyor; mevcut yüzde 18,6 olan brüt ücretin 2035 yılında yüzde 22,3'üne çıkması gerekiyor.

Nesil Sermayesi

FDP'nin talep ettiği Nesil Sermayesi (Generationenkapital) ile “hisse senedi” emekliliği getirilecek. Bu, esas olarak kredilerden finanse edilen 200 milyar avroluk bir fondan elde edilecek gelir yoluyla, 2030'ların ortalarından itibaren emeklilik sigortası üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçlıyor.

Federal Çalışma Bakanı Heil, "Emeklilik Paketi II ile emeklilik düzeylerini kalıcı olarak sabitliyoruz ve gelecekte katkıda bulunacakların üzerindeki yükü hafifletmek için Generationenkapital’i hayata geçiriyoruz” dedi. Maliye Bakanı Christian Lindner ise daha fazla reformun gerekli olduğunu belirtti.

CSU: Hükûmet, kuşaklar arası sözleşmeyi feshediyor

CSU, emeklilik reform tasarısını sert şekilde eleştirdi. Tasarıya göre, emeklilik harcamaları 2045 yılına kadar 372 milyar avrodan 802 milyar avroya çıkacak. CSU İşgücü Piyasası Uzmanı Stephan Stracke, "Emeklilik Paketi II ile federal hükûmet, emeklilikte kuşaklar arası sözleşmeyi feshediyor" dedi. CSU Grubu Başkanı Alexander Dobrindt, "Paket, emeklilik sigortasındaki demografik değişim sorununa kesinlikle bir çözüm değil" dedi.

"Nesiller açısından adil değil"

Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Emeklilik Paketi II’nin "nesiller açısından adil olmadığını" söyledi. Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW) Başkanı Marcel Fratzscher, "Paket, yasal emeklilik üzerindeki yükü hafifletmeye yetecek getiri sağlamayacak" dedi. Fratzscher, "Bu, yılda yaklaşık 10 milyar avro ek gelir anlamına geliyor. Bu okyanusta bir damla" diye ekledi.

Geçtiğimiz hafta Bild gazetesi adına yapılan bir ankette, Almanların yüzde 44'ü emeklilik katkı paylarındaki artışı desteklerken, üçte biri buna karşı çıkıyor. FDP seçmenlerinin yüzde 59,4'ü artışı desteklerken, yalnızca AfD ve BSW seçmenleri ortalamanın üzerinde eleştirdi.

Geri Dön 30 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN