Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
25 Haziran 2024 Salı

Yeni askerlik modeli gençlerin kafasını karıştırdı

Almanya'da, SPD'li Savunma Bakanı Boris Pistorius'un açıkladığı ve 'light zorunlu askerlik' olarak adlandırılan yeni askerlik modeli, gençler arasında kafa karışıklığı yarattı.

Yeni askerlik modeli gençlerin kafasını karıştırdı

Ukrayna savaşından bu yana, Alman ordusu Bundeswehr'in personel sayısının artırılması konusunda tartışmalar yoğunlaştı. Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, Hessen eyaletinde 2025 yılında reşit olacak gençlerin sayısı 60 bin. Hessenschau'a konuşan 17 yaşındaki gençlerin bir kısmı, zorunlu askerlik hizmetinin geri gelmesini destekliyor ancak bunun silahsız, kamu hizmeti şeklinde olmasını ve kadınlar için de geçerli olmasını istiyor. Bazı gençler ise Orta Doğu'daki çatışmalar ve Ukrayna'daki savaşın Avrupa'ya yaklaşması nedeniyle ülkesini koruma sorumluluğu hissediyor.

Kadın-erkek farkı rahatsızlık yaratıyor

Gençler, askerlik motivasyonu ve fiziksel kondisyon konusunda anket doldurma zorunluluğu hakkında farklı görüşlere sahip. Ancak çoğunluğu, "erkekler için zorunlu, kadınlar için gönüllü" şeklindeki ayrımın kaldırılması gerektiği konusunda hemfikir. Anketin her iki cinsiyet için de zorunlu olması gerektiğini düşünüyorlar.

SPD'li Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, zorunlu askerlik hizmetinin kısa vadede yeniden uygulanmasının mümkün olmadığını belirtti. Bu nedenle, 2025 yılından itibaren "yeni askerlik hizmeti" modelini önerdi. Geçtiğimiz hafta, Bakan Pistorius hazırladığı planı Federal Meclis’in Savunma Komisyonu'na sundu.

Yeni askerlik modeli

Plana göre, eski tip zorunlu askerlik geri getirilmeyecek. Ancak 18 yaşına giren tüm erkeklere ve kadınlara bir mektup gönderilecek. Erkekler bu formu doldurup geri göndermek zorunda olacak, kadınlar ise gönüllü olarak dolduracaklar. Formda evli olup olmadıkları, çocuk sahibi olup olmadıkları, eğitim durumları ve silahlar hakkındaki görüşleri gibi sorular yer alacak. Cevaplara göre uygun görülenler muayeneye çağrılacak ve 6 ay temel askerlik yapacaklar. İsteyenler bu süreyi 23 aya kadar uzatabilecek.

Yılda 7 bin yeni asker alınacak

Önümüzdeki yıldan itibaren yılda 7 bin yeni asker alınacak. Bu sistem, zorunlu olmayan bir "light zorunlu askerlik" dönemi olarak tanımlanıyor. Gönüllülük esas olacak, ancak form doldurmak zorunlu olacak. Silah kullanmak istemeyenler, savaş durumu yoksa zorla askere alınmayacak, ancak ihtiyaç halinde çağrılabilecekler.

SPD ve FDP, Savunma Bakanı’nın önerisine destek verdi. Bu da önerinin Meclis’ten geçme olasılığını artırıyor. Birlik partileri CDU/CSU ise öneriyi eleştirdi. Daha sert bir model isteyen CDU/CSU, herkes için zorunlu askerlik getirilmesi gerektiğini savunuyor. 2011 yılında zorunlu askerliği kendileri kaldıran CDU/CSU, "Şartlar değişti, yeniden gelmeli" diyor.

Geri Dön 25 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN