Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
22 Ağustos 2023 Salı

Yeni aşılar sonbaharda hazır

Koronavirüsün alt varyantlarına karşı geliştirilen yeni aşıların sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanıyor. BioNTech kurucusu Uğur Şahin, aşının onay sürecini eleştirdi.

Yeni aşılar sonbaharda hazır

Koronavirüsün alt varyantlarına karşı etkili olacak aşıların sonbaharda kullanıma sunulması bekleniyor. Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, alt varyantlara karşı etkili aşısını resmi onaylara bağlı olarak Eylül ayında Avrupa'da piyasaya çıkarmayı hedefliyor. BioNTech ve ABD'li Pfizer şirketi, Omicron varyantının alt varyantı XXB.1,5'e karşı aşı geliştirdi.

Almanya ve Avrupa'nın birçok ülkesinde yayılan yeni EG.5 varyantının da XBB varyantından türediği belirtiliyor. ABD'li Moderna firması da açıklamasında, geliştirdikleri aşının sonbaharda hazır olacağını ve onay alındıktan sonra piyasaya sürüleceğini duyurdu. Aynı şekilde ABD'li Novavax firması da Omicron'un alt varyantına karşı etkili bir aşı üzerinde çalışıyor.

Yeni aşıların daha kullanışlı olması amaçlanıyor. Biyoteknoloji şirketleri, öncelikle aşıları tek doz olarak üretecekler. Önceden aşılar birkaç doz şeklinde üretiliyordu ve açıldıktan sonra kısa süre içinde kullanılması gerekiyordu.

Uğur Şahin'den eleştiri

Koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech'in kurucuları Prof Dr. Uğur Şahin, Frankfurter Allgemeine Zeitung'a yaptığı açıklamada, yeni ilaçlar geliştirilirken onay sürecindeki verimsiz ve uzun prosedürü eleştirdi. Koronavirüs pandemisi sırasında ilk aşı geliştirilirken yetkili birimlerle yapılan yoğun işbirliğine dikkat çeken Uğur Şahin, "Şimdi yeniden normale döndük ve bu yine uzun bir işlem süreci anlamına geliyor” dedi ve Almanya’da 'gereksiz bir bürokrasi' olduğunu söyledi.

Geri Dön 22 Ağustos 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN