Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
24 Haziran 2024 Pazartesi

Yaz tatili başladı: İşte daha ucuza benzin almanın yolları

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte, tatile çıkacaklar ucuza benzin almanın yollarını arıyor. İşte Almanya'ya komşu ülkelerde ve diğer Avrupa ülkelerinde akaryakıt fiyatları...

Yaz tatili birçok eyalette başladı. Arabayla yurtdışına çıkmayı planlayanlar için benzin fiyatları büyük bir tasarruf fırsatı sunabilir. Ancak bu her ülke için geçerli değil. Tatil rotanız güney veya doğu yönüne doğruysa, benzin fiyatlarında ciddi tasarruf sağlayabilirsiniz.

AB Komisyonu'nun 17 Haziran tarihli verilerine göre, bazı komşu ülkelerde 50 litrelik depo için 15 avrodan fazla tasarruf edilebilir. Ancak, sınırın hemen ötesinde benzin almak her zaman avantajlı değil.

Doğu ve güney ülkelerinde ucuz benzin:

- Polonya: Litre başına 34 sent daha ucuz.

- Çekya: Litre başına 29 sent daha ucuz. Dizel fiyatları da oldukça avantajlı, Polonya'da dizel 17 sent, Çekya'da 20 sent daha ucuz.

- Macaristan ve Slovakya: Benzin ve dizelde avantajlı fiyatlar sunuyor.

Güneyde benzin ve dizel fiyatları:

- Avusturya: Benzin 22 sent, dizel 6 sent daha ucuz.

- İsviçre: Benzin genellikle biraz daha pahalı, dizel belirgin şekilde daha pahalı. Sınırdan önce depoyu doldurmak mantıklı.

- İtalya: Benzin Almanya'dan 3 sent, dizel ise 4 sent daha pahalı.

- Slovenya ve Hırvatistan: Benzin fiyatları Avusturya'dan daha düşük.

Batı ve kuzey ülkelerinde fiyatlar:

- Fransa: Benzin 2 sent, dizel 3 sent daha pahalı.

- Hollanda: Benzin 17 sent, dizel 6 sent daha pahalı.

- Belçika: Benzin 12 sent daha ucuzken, dizel 9 sent daha pahalı.

- Lüksemburg: Benzin 26 sent, dizel 18 sent daha ucuz.

- Danimarka: Benzin 17 sent, dizel 8 sent daha pahalı.

- İsveç: Benzin 21 sent, dizel ise 7 sent daha ucuz.

Akşam saatlerinde depo doldurmak daha avantajlı

Veriler, AB Komisyonu'nun 17 Haziran tarihli raporuna dayanıyor. Fiyatlar vergiler ve harçlar nedeniyle zamanla değişiklik gösterebilir. ADAC, Almanya’da seyahat öncesi akşam saatlerinde depo doldurmanın daha ekonomik olduğunu belirtiyor, çünkü sabah saatlerine göre genellikle birkaç sent daha ucuz oluyor.

Geri Dön 24 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN