Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Mart 2024 Salı

Yarım milyon yabancının oturma izni yok

Almanya'da, yarım milyona yakın yabancının, oturum izni olmamasına rağmen ülkede bulunduğu açıklandı. Aşırı sağcı AfD, duruma tepki gösterdi.

2023 yılında Almanya'ya 300 binden fazla kişinin iltica başvurusunda bulunmasının ardından, uzmanlar 2024 için de benzer bir mülteci sayısını öngörüyorlar. Federal hükûmetin AfD Milletvekili René Springer'in soru önergesine verdiği yanıta göre; Ocak 2024 sonu itibarıyla Almanya'da oturma izni olmaksızın 492 bin 390 yabancı yaşıyor. Bu durum, Almanya'da yaklaşık yarım milyon kişinin, bulunma hakkına sahip olmamalarına rağmen sosyal yardım alabildiğini gösteriyor.

Oturma izni olmayan yabancılar arasında en büyük grubu 68 bin 960 ile Ukraynalılar oluştururken, onları sırasıyla 40 bin 748 ile Türkler, 29 bin 814 ile Suriyeliler ve 20 bin 577 ile Hintliler izliyor. AfD Milletvekili Springer, devletin kontrol kaybını eleştirerek, yasadışı göçmenlerin sosyal yardımlardan yararlanmasını sorguladı.

René Springer, aşırı sağcı AfD'nin Brandenburg Teşkilatı Başkanı ve yabancıları sınır dışı etme açıklamalarıyla tanınıyor. Potsdam'da bir villada Alman Neonazilerin, ülkede yaşayan milyonlarca yabancıyı, Alman vatandaşı olsalar bile, sınır dışı etme planları yaparken Springer, "Milyonlarca yabancıyı kendi ülkelerine geri göndereceğiz. Bu gizli bir plan değil, bir vaat" ifadelerini kullanmıştı.

Brandenburg'da sağcı şiddet artıyor

Brandenburg'da sağcı şiddet eylemlerinde endişe verici bir artış yaşandı. Opferperspektive Derneği'nin verilerine göre, 2022'de 138 olan sağcı motivasyonlu saldırı sayısı, geçen yıl 242'ye yükseldi. Bu sayı, 2006 yılında sayımın başladığından bu yana, sadece 2016'da daha fazla saldırının kaydedildiği bir yıldan sonra ikinci en yüksek sayı. Dernek Başkanı Judith Porath, bu artışın Brandenburg'daki artan ırkçı iklimden kaynaklandığını belirtti. Porath, "10 şiddet eyleminden 6'sı ırkçılık motivasyonlu. AfD'nin bu ortamı teşvik etmesi ve diğer partilerin mülteci karşıtı önlem ve açıklamalarla bunu güçlendirmesi, bu durumu daha da kötüleştiriyor" dedi.

Geri Dön 19 Mart 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN