Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Mayıs 2024 Cuma

Weimar Üçgeni'nde 'Filistin'in tanınması' gündemi

Almanya'da Weimar Üçgeni şeklinde bir araya gelen Almanya, Polonya ve Fransa'nın gündeminde Filistin'in tanınması vardı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bazı ülkelerin Filistin'i devlet olarak tanıma kararlarına ilişkin olarak, sembolik tanıma yerine siyasi bir tanımanın gerektiğini belirtti. Baerbock, Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ve Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ile Almanya'da Weimar Üçgeni formatında bir araya geldi.

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Baerbock, Norveç, İrlanda ve İspanya'nın bağımsız Filistin devletini tanıyacaklarını açıklamalarıyla ilgili olarak, "Şu anda yaşadığımız bu korkunç duruma bir çözüm için sembolik bir tanıma değil, siyasi bir tanıma gerekmektedir" dedi.

Baerbock, bağımsız bir Filistin devletinin Alman ve Avrupa dış politikasının değişmez bir hedefi olduğunu vurguladı ve "Eğer şimdi, şu anda basit bir tanıma barışı getirecekse, o zaman hiçbir siyasetçi tereddüt etmez" diye konuştu.

SPD’den ‘Filistin’i tanıyın’ çağrısı

Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) Filistin'in resmen tanınması için Almanya'nın girişimde bulunması çağrıları artıyor. SPD'li Federal Meclis Milletvekili Isabel Cademartori, Stern dergisine verdiği demeçte, Filistin'in tanınmasının, terör örgütü Hamas tarafından kaçırılan rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkesin ardından barışa doğru atılacak olası bir ‘ilk adım’ olacağını söyledi. Cademartori, "Filistin devletinin tanınması, Orta Doğu sorununda bir çözüm yolu bulunması için ilk adım olabilir" dedi.

SPD Genel Başkan Yardımcısı ve Dış Politika Uzmanı Ralf Stegner de koalisyon hükümetine Filistin devletinin tanınması için baskı yapma çağrısında bulundu. Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı olan SPD’li Michael Roth ise, "Filistin’in resmen tanınması yanlış zamanda yanlış bir sinyal olur. Bunun bizi gerekli iki devletli çözüme daha fazla yaklaştırmayacağından korkuyorum" dedi.

SPD Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Nils Schmid de RND’ye verdiği demeçte, "Bu noktada Filistin'i tanımanın bir faydası olmayacak. Çünkü bu, sahadaki gerçeği değiştirmiyor" dedi. Ancak Schmid, tanımanın tabu olmaması gerektiğini de vurguladı ve "Tanınma, teröristleri ödüllendirmiyor, aksine Filistin Yönetimi gibi kendini barışa adamış güçleri güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Birlik (CDU/CSU) Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Johann Wadephul, "İspanya, İrlanda ve Norveç hükûmetlerinin eylemleri son derece sorunlu. Bu adım, siyasi bir süreci teşvik etmeye ve müzakere edilmiş iki devletli çözüme yaklaşmaya yardımcı olmuyor. Aslında böyle bir adımın İsrail ile Filistinlileri daha da uzaklaştırması muhtemeldir" dedi.

Geri Dön 24 Mayıs 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN