Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Haziran 2024 Cuma

Vergiden muaf gelir sınırı yükseltiliyor

FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner, üç aşamalı vergiden muaf gelir sınırını yükseltme planını açıkladı. SPD ve Yeşiller ise Lindner'in planına tepki gösterdi.

Vergiden muaf gelir sınırı yükseltiliyor

Almanya Federal Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP), yüksek enflasyonun etkilerini hafifletmek ve vergi mükelleflerine rahatlama sağlamak amacıyla ücret ve gelir vergisini 2026 yılına kadar üç aşamada ayarlamayı planladığını açıkladı. Lindner, “Vergi sistemini enflasyona göre ayarlamak bir adalet meselesi. Devlet enflasyonun kazananı olmamalı” dedi. 

Plan kapsamında, 1 Ocak'tan itibaren geriye dönük olarak vergiden muaf gelir sınırı 180 avro artarak 11 bin 784 avroya yükselecek. Bu, vergi mükelleflerine toplamda 2 milyar avro tasarruf sağlayacak. Ocak 2025’ten itibaren bu miktar 300 avro daha artarak 12 bin 84 avroya çıkarılacak ve gelir vergisi oranları yeniden düzenlenecek. 2026'da ise vergiden muaf miktar 252 avro daha artarak 12 bin 336 avroya ulaşacak.

Yeşiller ve SPD'den tepki: Zenginlere yarar

Lindner'in planı toplamda vergi mükelleflerine 23 milyar avro tasarruf sağlayacak. Ancak Yeşiller ve SPD’den planlara tepki geldi. Yeşiller’den Katharina Beck, bu tür vergi indirimlerinin 'acil olmayan harcamalar' olduğunu ve özellikle zenginlere fayda sağlayacağını belirtti. SPD’den Michael Schrödi, önceliğin iç, dış ve sosyal güvenlik olması gerektiğini savundu. 

CSU Milletvekili Sebastian Brehm ise vergi indirimlerini yetersiz bularak, Lindner’in Anayasa gereği yapması gerekeni yaptığını ve bu planın kutlama sebebi olmadığını söyledi. Gelecek yılın bütçesi için tartışmaların sürmesi bekleniyor.

Bakan Lindner daha önce de "Hiçbir şey yapmazsak, maaş artışıyla enflasyonu zar zor telafi eden vatandaşlar, daha büyük bir vergi yüküyle karşı karşıya kalacak" demişti. Lindner bu kapsamda, 2025 ve 2026 için vergi mükelleflerine destek sözü vermişti.

Geri Dön 07 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN