Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mart 2024 Pazartesi

Vergi kaçıranlara rekor ceza

Başkent Berlin'de vergi kaçakçılarına yönelik yürütülen operasyonlarda geçen yıl 3,8 milyon avro ceza kesildi. Bu rakam, bir önceki yılın 3 katına tekabül ediyor.

Berlin'deki vergi daireleri ve vergi müfettişleri, vergi kaçakçılarına yönelik operasyonlarında geçen yıl büyük bir başarı elde ettiler. Yakalanan kaçakçılar toplamda 3,8 milyon avro tutarında para cezasına çarptırıldı, bu miktar bir önceki yıla göre üç kat artış göstererek rekor bir seviyeye ulaştı. En son 2008 yılında 3 milyon avro üzerinde bir ceza toplanmışken, geçen yılki toplam ceza miktarı bu rakamı aştı.

Yıl içinde 4 bin 600'e yakın yeni vergi ceza davası açıldı ve benzer sayıda dava sonuçlandırıldı. Ayrıca, yaklaşık 380 dava şartlı olarak durduruldu ve bu durum devlete ek olarak 1,2 milyon Euro kazandırdı. Berlin için bu gelirler, özellikle mali olarak zorlu bir dönemde önem taşıyor. Zira, 2024/25 dönemi için planlanan çifte bütçede yılda 40 milyar avroya ulaşan rekor düzeyde harcama öngörülüyor ve yıllık 1,75 milyar avro tutarında tasarruf yapılması gerekiyor. Bu tasarruflar, bütçede planlanan ancak harcanmayacak olan ödenekler. Vergi gelirlerinin ve vergi kaçakçılığıyla mücadelenin önemi, sabit kamu harcamaları ve sınırlı yatırım imkanları göz önünde bulundurulduğunda daha da artıyor. CDU ve SPD arasında bu mali politikalarla ilgili anlaşmazlıklar mevcut.

Geri Dön 11 Mart 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN