Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Mayıs 2024 Salı

Vekil maaşına 28 yılın en büyük zammı

Almanya'da vekil maaşlarına, temmuz ayı itibarıyla 635 avro zam gelecek. Bu zam, son 28 yılın en büyük zammı olacak.

Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas (SPD) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Almanya'da vekil maaşlarına zam geliyor. Temmuz ayından itibaren 734 milletvekilinin alacağı maaş; 10 bin 592 avrodan, 11 bin 227 avroya yükselecek. Bu da 635 avro gibi dikkate değer bir zam anlamına geliyor.

Oylama yapılmayacak, zam otomatik gelecek

Almanya'da milletvekili maaşları, Federal İstatistik Dairesi tarafından her yıl, bir önceki yılın gelişmelerine dayanarak belirlenen Nominal Ücret Endeksi'ne göre ayarlanıyor. Bu endeks, ülkedeki genel ücret değişimlerine uyum sağlamak amacıyla kullanılıyor ve yeni maaşlar her yıl 1 Temmuz'da yürürlüğe giriyor. Bu süreçte Federal Meclis'te ayrı bir oylama yapılmıyor; zira yasama döneminin başında milletvekillerine otomatik ücret artışı yapılması kararlaştırılmıştı.

Anayasaya göre vekil maaşları

Alman anayasasının 48'inci maddesinin 3'üncü paragrafına göre, milletvekillerine, ikinci bir işte çalışmalarına gerek kalmayacak seviyede maaş ödenmeli. Bu maaşlar, federal yönetime bağlı bir üst mahkemede görevli kıdemsiz bir hakimin maaşı baz alınarak hesaplanıyor. Ayrıca, milletvekilleri yıllık olarak belirlenen bir ödenekle, seçim bölgelerindeki iki çalışanlarının ve ofis masraflarının yanı sıra Berlin'de tuttukları ikinci evin kirasını karşılamak zorundalar. Bu ödenek, vergiden muaf tutuluyor.

Geri Dön 14 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN