Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Mart 2024 Salı

Uyuşturucudan ölenlerin sayısı artıyor

Almanya'da 2022 yılında, uyuşturucu kullanımı nedeniyle 2 bin kişi öldü. Bu, son 20 yılda kaydedilen en yüksek uyuşturucu kaynaklı ölüm sayısı.

2022'de Almanya'da uyuşturucu kullanımından ötürü yaklaşık 2 bin kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Bu sayı, son 20 yılda en yüksek ölüm oranı olarak kaydedildi. Özellikle eroinden kaynaklanan ölümler, önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Alman hükûmetinin bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadele sorumlusu Burkhard Blienert, bağımlılara yönelik hizmet ve önlemlerin artırılması çağrısında bulundu. Blienert, uyuşturucu tüketim alanları, tarama testleri ve acil durum ilacı naloxon'un kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Avrupa'da etkili uyuşturucu mücadele önlemlerinin yetersizliğine dikkat çeken Blienert, bu konudaki tartışmalara tahammül edilemeyeceğini ifade etti.

Şubat ayında Federal Meclis, esrar kullanımını sınırlı bir şekilde yasallaştıran bir yasa tasarısını kabul etti. 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek olan yasa, yetişkinlerin 25 gram esrar taşımalarına, evlerinde üç kenevir bitkisi yetiştirmelerine ve 50 gram esrar bulundurmalarına izin verecek. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yasanın amaçlarının arasında karaborsayı azaltmak ve gençleri korumak olduğunu belirtti.

Geri Dön 12 Mart 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN