Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Eylül 2023 Perşembe

"Ukraynalı aile 5 bin 553 avro alıyor" iddiası tartışma yarattı

Ukraynalı ailelerin devletten ayda 5 bin 553 avro aldığı haberi tartışma yarattı. Kaymakam, ailenin eline yalnızca 1.093 avro geçtiğini, geri kalanın ek giderlerin finansmanı için kullanıldığını söyledi.

Almanya'da Harz İş Bulma Merkezi (Jobcenters Harz - Koba) tarafından internette paylaşılan bir sosyal yardım duyurusu büyük tartışmalara yol açtı. Bild gazetesinin haberine göre, duyuruda Kasım 2022'den Nisan 2023'e kadar bir Ukraynalı ailenin ayda 5 bin 553 avro aldığı iddia edildi.

"Ailenin eline 1.093 avro geçiyor"

Bölge kaymakamı Thomas Balcerowski haberi doğruladı. Ancak gerçekte ailenin eline sadece 1.093 avro geçtiğini söyledi. Geriye kalan 4 bin 460 avro, eski Harz tatil parkının işletmecisine gitti. Söz konusu tatil parkı, kapatılmadan önce 210 mülteciyi barındırıyordu.

"Ek ödemeler güvenlik, çocuk bakımı, dil kursu gibi ihtiyaçlar için kullanıldı"

Normalde Harz İş Bulma Merkezi, 3 kişilik bir hane için maksimum 376 avro 60 sentlik soğuk kira (Kaltmiete) ve 99 avro 40 sentlik ısınma ve sıcak su desteği veriyor. Ancak Ukraynalı aile için kişi başı aylık 1.487 avro ödendi, yani günlük kişi başı 49 avro 55 sent. Bölge kaymakamı Thomas Balcerowski, bu ek ödemelerin güvenlik hizmetleri, çocuk bakımı ve dil kursları da dahil olmak üzere konaklamayı finanse etmek için kullanıldığını açıkladı.

Yüksek maliyetler eleştirildiğinde, Bölge Sözcüsü Michael Randhahn-Schülke, konaklama yerlerinin uygunluk, kapasite, arz ve maliyetlerin değerlendirildiği bir ihale açılıp açılmadığını sorgulandığında, "Tüm teklifler yaklaşık olarak aynı fiyat seviyesindeydi." şeklinde cevap verdi.

"Bebek bezleri bile yoktu"

Otel işletmecisi René Maksimcev ise konaklama tesisinin petrol fiyatlarının tavan yaptığı bir kış sezonunda açıldığını ve mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için birçok masraf yapıldığını belirtti. Maksimcev, o dönemde benzinin litre fiyatının 2 avro olduğunu ve mültecilerin yanlarında hiçbir şey getirmediğini, hatta bebek bezlerinin bile olmadığını ifade etti.

Geri Dön 14 Eylül 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN